Avantajele si dezavantajele gresiei si faiantei
Avantajele si dezavantajele gresiei si faiantei
Respectate pentru durabilitatea lor, placile ceramice vin intr-o varietate de culori si sunt disponibile la un pret rezonabil.
Gresia si faianta sunt dale subtiri de argila sau alte substante anorganice, intarite in cuptor si, de obicei, acoperite cu un fel de smalt. Ceramica este cunoscuta mai ales pentru durabilitatea sa. Exista inca instalatii intacte in ruinele antice din Roma si Egipt. Pompeii au multe exemple de ceramica frumos instalta, care sunt inca in picioare, dupa 2000 de ani.
Gresia si faianta reprezinta o alegere minunata pentru bucatarii si bai, pentru ca sunt usor de curatat si nu adapostesc germeni. Acestea sunt fabricate in cicluri de productie; din cauza variatiei intre loturi, asigura-te ca numarul de calibru (indicand marimea) si numarul lotului (indicand culoarea) sunt aceleasi pentru intreaga comanda a ta.
Gresia si faianta sunt evaluate de la zero la cinci, in functie de duritate; de la zero la doi placile ceramice se potrivesc pentru perete, trei este pentru utilizarea rezidentiala, iar patru si cinci sunt pentru aplicatii comerciale.
Instaleza-le singur? Da
Cea mai buna utilizare: pardoseli, pereti, blaturi
Pro: durabilitate, versatilitate, intretinere scazuta, usor de instalat, costuri accesibile
Contra: pot varia in dimensiune si culoare de la lot la lot