Energiile eoliene

Energiile eoliene


Energiile eoliene

    Atunci cand cineva zice "puterea vantului" majoritatea oamenilor probabil ca se gandesc la turbine de vant gigantice cu trei elice, costuri enorme, ce genereaza o cantitate mare de energie, amplasate pe un deal departat - insa utilizarea energiei eoliene poate fi mult mai diversa. De la vehicule ce se deplaseaza cu ajutorul vantului la generatoare de energie eoliana special concepute pentru locuinte, pana la turbine ce plutesc in aer, inovatiile in ceea ce priveste energia eoliana sunt nelimitate.
 

Turnuri ce se rotesc cu ajutorul energiei eoliene

 
 Turnuri ce se rotesc cu ajutorul energiei eoliene
 
    Ce ati zice de o turbina de vant silentioasa care poate genera destula energie pentru intreaga casa doar stand linistita intr-un colt al curtii? Sau ce ati zice de un vehicul capabil sa intreaca masina ta cu combustibil conventional - toate acestea cu ajutorul energiei eoliene? O metoda de incarcare a celularului folosind doar torenti si brize? Un zgaraie nori in care podelele se rotesc in mod independent la capriciile vantului?  

Turbine eoliene plutitoare si inovatoare


Turbine eoliene plutitoare si inovatoare

    Exista atat de multa energie eoliana in lume, dar care e cea mai buna metoda de captare a ei? In cele mai multe cazuri, vantul se misca cel mai repede la altitudini mari, asa ca pentru a capta cat mai multa energie posibila folosind eficienta maxima a materialelor, una dintre optiuni ar fi sa urmarim vantul. O baza mobila pe apa, aceste axe flexibile de marimi uriase ce au turbine de-a lungul lungimii lor, se auto ajusteaza pentru a produce maximum de energie si sunt de multiple ori mai eficiente decat sistemele de turbina folosite pe uscat ce folosesc o cantitate de materiale comparabila.  

Turbine eoliene futuristice


Turbine eoliene futuristice

    Design-ul nano-vent este probabil unul dintre cele mai ingenioase modalitati de a face energia eoliana accesibila si omniprezenta. Cu alte cuvinte,  un sistem mare de micro-turbine este legat intr-un material si se poate desfasura pe orice forma sau marime, curbate sau indoite la suprafata cladirilor, cu fiecare turbina mica ce genereaza o cantitate mica de energie pentru un efect net urias. Acest sistem poate fi stratificat pe suprafetele existente, desi se integreaza in materialele urbane fara costuri de constructie uriase, materiale aditionale sau perturbari ale structurilor curente. Intr-un fel, acest luycru aduce energia eoliana la o paritate competitiva cu energia solara - ca si panourile solare, turbinele de vant pot fi amplasate retroactiv pe acoperis.

Turbine eoliene pe zgaraie nori


Turbine eoliene pe zgaraie nori in Dubai

    O abordare mai conventionala in ceea ce priveste energia eoliana este expusa intr-o alta clasire din Dubai desi design-ul este unul uimitor. Bahrain World Trade Center se caracterizeaza prin trei turbine eoliene masive, iar cladirea este formata din doua turnuri ce sunt legate prin poduri uriase. Fiecare dintre acestea au aproximativ 31 de m in diametru. Chiar si forma turnurilor este conceputa pentru a capta vantul la viteze mari intre cele doua turnuri pentru a genera cantitatea maxima posibila de energie.  

Sculpturile ce se misca prin energia eoliana kinetica


 Sculpturile ce se misca prin energia eoliana kinetica

    Sculpturile ce se misca ale lui Theo Jensen reprezinta opere de arta minunate si de inginerie. Picioarele articulate si numeroase ale structurilor se misca intr-un cor frumos ce stimuleaza aceste ciudate Strandbeests (bestii ale plajei) fara nici o sursa externa de energie.