Organismul uman - cea mai complexa tehnologie proiectata vreodata
Organismul uman - cea mai complexa tehnologie proiectata vreodata
Cu toata tehnologia de care dispunem si cu toate cunostintele acumulate de-a lungul istoriei tot nu am ajuns sa stim totul despre propriul nostru corp. Spre exemplu, de ce nu ne putem folosi mai mult de 10-15% din creier? Ce s-ar intampla daca am putea? Totusi, exista anumite curiozitati pe care le-am aflat, iar in cele ce urmeaza le puteti afla si voi.
Oamenii stralucesc in intuneric
Acesta a fost redat de camere ultra-sensibile, evidentiind ca trupurile noastre emit cantitati foarte mici de lumina, care sunt prea slabe pentru ca ochiul uman sa le poata detecta. Imaginile incredibile ale trupurilor umane "stralucind", au fost lansate de catre oamenii de stiinta japonezi, care au capturat prima imagine a "bioluminescentei" omului. Desi acest lucru a fost cunoscut de multi ani, ca toate fiintele vii produc o cantitate mica de lumina ca rezultat al reactiilor chimice din interiorul celulelor, aceasta este prima data cand lumina produsa de om a fost captata pe un aparat de fotografiat. Ciudat, zonele ce produc luminile cele mai stralucitoare nu corespund cu cele mai luminoase zone de pe imaginile termice ale corpurilor voluntarilor.
Stomacul produce o noua captuseala la fiecare 3 zile pentru a evita auto-digerarea cu proprii sai acizi
Exista un lichid periculos pe care nici o securitate din aeroport nu o poate confisca. Celulele stomacului secreta acid clorhidric, un compus coroziv utilizat pentru tratarea metalelor in lumea industriala. Poate oxida otelul, dar peretele mucoasei stomacului pastreaza acest lichid otravitor in siguranta, in sistemul digestiv, eliminand pranzul tau, dar nu si stomacul.
Pozitia corpului afecteaza memoria
Nu-ti amintesti de aniversarea voastra? Incearca sa te pui in genunchi. Amintirile sunt incorporate in simturile noastre. Un parfum sau un sunet pot evoca un episod indepartat din copilaria cuiva. Conexiunile pot fi evidente (o sonerie de bicicleta te face sa-ti amintesti ruta pe care te plimbai) sau de nepatruns. Un studiu recent ajuta la descifrarea acestei parti. Un articol din ianuarie 2007 relateaza ca episoadele din trecut sunt amintite mai repede si mai bine in timp ce te afli intr-o pozitie a corpului similara cu cea din timpul evenimentului.