Scarile nu sunt doar o parte a casei sau a cladirilor publice plictisitoare si utilitare. Acestea sunt o oportunitate pentru un arhitect sa faca cu adevarat o declaratie de indrazneale, disingandu-se fata de ceilalti. De la scari care plutesc la scari care se potrivesc in spatii imposibil de mici la scari care nu merg nicaieri, aceasta parte trecuta cu vederea a arhitecturii de zi cu zi este regandita de multi designeri si arhitecti. Nu veti vedea nici un covor de culoare bej plasat pe scari; acestea sunt unele dintre cele mai bune, cele mai ciudate si frumoase scari din lume.
Arta de a face ploaie: o instalatie de interior uimitoare
Unde este ultimul loc in care va asteptati sa gasiti ploaia? In interior, desigur, ceea ce face ca aceasta instalatie de ploaie masiva, complicata si bine executata, conceputa de catre Stacee Kalmanovsky, sa fie nu doar impresionanta din punct de vedere tehnic, ci si un soc pentru simturi, atunci cand ati vedea-o pentru prima data.
Cea mai des intalnita piatra utilizata ca material pentru acoperisuri este ardezia. Citeste mai departe pentru a afla mai multe despre utilizarea ardeziei pentru acoperisul tau si unele optiuni interesante pe care le poti utiliza.
Vopseaua spray nu mai este folosita doar pentru graffiti - imagineza-ti sa transfori o parte intreaga a casei intr-un imens panou solar doar prin pulverizare unei cernele. Ar putea fi o realitate in doar cativa ani.
Capacitatea de a face descoperiri neasteptate, accidentale reprezinta serendipitatea. Pentru a demonstra importanta serendipitatii, am pus impreuna o lista de descoperiri neintentionate pe care de prea multe ori le luam de la sine.
Design interior de birou: cand metalul intalneste lemnul
Alb pe negru, o alegere de birou tipica - dar realizata in intregime in mod diferit, prin introducerea de elemente luminoase, puternic contrastante din lemn, care ocupa pozitii-cheie ca si accente, ce imping biroul pe noi directii de design. Acest birou este o potrivire perfecta pentru Nord, o echipa de designeri, scriitori, directori de creatie, muzica si film care au cerut cabinetului de arhitectura Skylab sa-i ajute sa creeze un spatiu care nu este un birou.
Oamenii din toate timpurile, din toate categoriile sociale adora conspiratiile si chiar daca nu exista, o farama de indoiala tot timpul apare. Conspiratiile ce le vom prezenta in continuare pot fi sau nu adevarate si poate ca nu vom afla raspunsul niciodata, insa merita sa stiti si cealalta parte a posibilului adevar despre fapte ce au trasat cursul istoriei.
Simplu, elegant si modular: masuta de cafea din lemn si sticla
Acest design de masuta de cafea din sticla si lemn, conceput de catre Shige Hasegawa, este impresionant de atractiv, inca de la prima vedere - inainte de a-ti dai seama cat de inovator este, in termeni de stil, dar de durabilitate si portabilitate.
Incalzirea artistica a casei: modele de radiatoare moderne
Sunt folosite pentru a fi o arta a design-ului radiatorului, elemente decorative pe un dispozitiv functional de incalzire. Uneori, radiatoarele contemporane pot reproduce antichitati, dar putini au mers atat de departe incat sa le transforme in opere de arta moderna sau in unitati multifunctionale care servesc, de asemenea, si altor functii cum ar fi ca si oglinzi si unitati de rafturi.
Bob Campbell, cunoscut de asemenea sub numele de Stig, este la fel de mult un sculptor in metal cat si artist industrial sau designer de mobila. Utilizand piese de metal reciclate de rotite, lanturi si trepte, el a mestesugit un set de piese de mobilier din materiale reciclate ce folosesc o combinatie creativa de piese fabricate si forme construite din resturi.
Cine spune ca aveti nevoie de ornamente elaborate sau de un mobilier de lux ostentativ pentru a realiza un design interior unic si uimitor? Nu numai ca accentul pe culorarea si modelarea spatiului te ajuta sa economisesti bani, dar poate face cel putin la fel de mult ca o declaratie, ca majoritatea design-urilor de interior focusate pe mobilier.
Organismul uman - cea mai complexa tehnologie proiectata vreodata
Cu toata tehnologia de care dispunem si cu toate cunostintele acumulate de-a lungul istoriei tot nu am ajuns sa stim totul despre propriul nostru corp. Spre exemplu, de ce nu ne putem folosi mai mult de 10-15% din creier? Ce s-ar intampla daca am putea? Totusi, exista anumite curiozitati pe care le-am aflat, iar in cele ce urmeaza le puteti afla si voi.