Fierul forjat


    Fierul pur ce contine unele broboane de zgura, utilizate pe scara larga in constructii, inainte de zilele otelului ieftin. Este puternic, rezistent si usor de manevrat. Se realizeaza intr-un cuptor, inventat de Henry Colt in Anglia, in 1784. Fonta este re-topit si incalzit in aer cu minereu de fier, arzand carbonul din metal, lasand firul relativ pur si zgura ce contine impuritati. Pasta de metal rezultata este apoi batuta cu ciocanul pentru a elimina pe cat posibil resturile de zgura. Aceasta este inca folosit in constructia gardurilor si a grilajelor.

  Fierul forjat
 
Fierul forjat Citeşte mai mult...
 

Mai mult decat un acoperis verde


Mai mult decat un acoperis verde

    Gradinile verticale aduc abundenta si viata chiar si celor mai reci suprafete, atat in interior, cat si in exterior. Aceste "ziduri vii" sunt o mare parte a viitorului tehnologiei si design-ului verde - cresc umiditatea interioara, purifica aerul si ofera atingerea naturii, intalnite in spatii unghiulare urbane ca aeroporturi, muzee si centre comerciale. De la zgarie-nori la parcuri verticale, va prezentam cladiri pe zidurile carora se afla gradini verticale.
 
Mai mult decat un acoperis verde Citeşte mai mult...
 

Plante pentru casa si birou ce purifica aerul


Plante pentru casa si birou ce purifica aerul

    Chiar si in orasele imense si agitate, aerul din exterior este mai curat si de preferat in comparatie cu cel din interior. De ce? Un motiv este ca plantele si copacii sunt curata, in mod constant, aerul de afara. Acest lucru sugereaza faptul ca proprietarul unei case sau al unui birou ar trebui sa cumpere plante - dar care dintre ele? Odata cu ideea de a merge "verde", fiecare planta de pe piata este promovata ca si un purificator de aer! Dar sa nu iti face griji - NASA a efectuat un studiu oficial cu privire la plantele purificatoare de aer, atribuind fiecareia dintre ele un punctaj bazat pe cat de bine elimina vaporii chimici, rezista la insecte si cat de usor sunt de intretinut pentru casa sau birou tau.
 
Plante pentru casa si birou ce purifica aerul Citeşte mai mult...
 

Lucruri pe care ar trebui sa le stiti inainte de a cumpara un pat nou


    Stiati ca cei mai multi dintre noi petrecem o treime din viata noastra in pat, zi de zi dormim timp de 8 ore. Petrecem mult timp in pat, iar patul are legatura cu cat de confortabili suntem pe timp de noapte si zi. De asemenea, trebuie sa-ti pese de pat tau, pentru ca o noapte de somn este esentiala pentru a avea o zi buna. In concluzie un pat este o investitie pe termen lung, pentru ca de obicei, vei avea patul aproximativ 10 ani.

   Lucruri pe care ar trebui sa le stiti inainte de a cumpara un pat nou
 
Lucruri pe care ar trebui sa le stiti inainte de a cumpara un pat nou Citeşte mai mult...
 

Beneficiile unui acoperis verde pentru casa


    Miscarea "verde" este benefica si a devenit foarte populara in decorarea casei. Multi proprietari gasesc faptul ca se pot bucura de luxul modei functionale, in timp ce ramana ecologici in ceea ce priveste mobilierul, pardoseala si tot ce se gaseste in acest interval. Printre multe elemente ecologice, acoperisul a devenit un loc grozav de a incepe renovarea ecologica si exista o serie de beneficii pentru tine, portofel si vecini.

   Beneficiile unui acoperis verde pentru casa
 
Beneficiile unui acoperis verde pentru casa Citeşte mai mult...
 

Alegerea mobilierului pentru terasa


    Terasa este mai mult decat o simpla anexa a casei tale. Daca este realizata si proiectata corect terasa se va transforma in zona de confort personal, o zona de relaxare in propria casa.

    Alegerea mobilierului pentru terasa
 
Alegerea mobilierului pentru terasa Citeşte mai mult...
 

Cum alegem perdelele si draperiile pentru ferestre


    Atunci cand vine vorba de amenajare, exista un element in camera, care este adesea uitat si acesta este reprezentat de perdele. Cei mai multi oameni achizitioneaza perdele ca ceva necesar, dar carora nu li se da prea mare importanta. Problema este ca perdelele conteaza si ar trebui sa fie o decizie activa atunci cand proiectati decorul. Selectarea perdelelor potrivite pentru fereastra casei poate fi un proces surprinzator de complex. Daca alegeti un alt tip de perdea sau alegeti culoarea gresita, acest lucru poate ruina complet design-ul existent. Gasirea celor mai bune perdele pentru camera ta poate duce la un flux in stilul unui designer de interior profesional ce imprumuta idei din design-ul tau pentru viitoarele sale proiecte.

  Cum alegem perdelele si draperiile pentru ferestre
 
Cum alegem perdelele si draperiile pentru ferestre Citeşte mai mult...
 

Usi de intrare sculptate

 

Usi de intrare sculptate

    Daca esti in cautare sa impresionezi vizitatorii tai chiar de la inceput, atunci aceste frumoase usi sculptate de intrare sunt ceva ce ar trebui sa iei in considerare.
 
Usi de intrare sculptate Citeşte mai mult...
 

Arta fractala in mediul natural


    Fractalul este "o figura geometrica fragmentata sau franta care poate fi divizata in parti, astfel incat fiecare dintre acestea sa fie (cel putin aproximativ) o copie miniaturala a intregului". Acestea se gasesc in natura, iar artistii au creat unele interpretari incredibile ale acestora. Printre obiectele naturale care aproximeaza fractalii pana la un anumit nivel se numara norii, lanturile montane, arcele de fulger, liniile de coasta, fulgii de zapada si altele.
    Fractalii sunt pur si simplu o minune a naturii - prea neregulati pentru geometria euclideana ; recursive, iterative si aparent infinit. Acestia se transforma in produse alimentare si microbi, plante si animale, munti, apa si cer. Iata cateva exemple uimitoare de fractali gasiti in natura, pe care ii putem folosi cu succes.

Arta fractala in mediul natural
 
Arta fractala in mediul natural Citeşte mai mult...
 

Energiile eoliene


Energiile eoliene

    Atunci cand cineva zice "puterea vantului" majoritatea oamenilor probabil ca se gandesc la turbine de vant gigantice cu trei elice, costuri enorme, ce genereaza o cantitate mare de energie, amplasate pe un deal departat - insa utilizarea energiei eoliene poate fi mult mai diversa. De la vehicule ce se deplaseaza cu ajutorul vantului la generatoare de energie eoliana special concepute pentru locuinte, pana la turbine ce plutesc in aer, inovatiile in ceea ce priveste energia eoliana sunt nelimitate.
 
Energiile eoliene Citeşte mai mult...
 

Biomasa si energia termalaBiomasa si energia termala

    Spre deosebire de energia solara si cea a generatorilor de energie eoliana, sursele de energie ale pamantului asa cum sunt cele geotermale sau biomasa sunt deseori complet invizibile in design-ul finisat a unei cladiri ce detine un astfel de generator. Totusi, intr-un parteneriat ascuns cu alte sisteme sustenabile, strategiile de energie termala si biomasa au fost incorporate in design si in procesul de constructie a unor structuri impresionante din punct de vedere arhitectural. In cele ce urmeaza va voi prezenta cateva aplicatii arhitecturale si de design ale "energiei pamantului" (cu mai multe informatii despre biomasa si energia geotermala).
 
Biomasa si energia termala Citeşte mai mult...
 
Început Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor Sfârşit

Pagina 8 din 10