In loc sa stergi pensula de cutia cu vopsea, cauzand vopseaua sa se scurga pe lateral, leaga o bucata de sarma in jurul cutiei de vopsea si sterge pensula de aceasta.
Alegerea vopselei
Asigura-te ca alegi tipul de vopsea potrivit pentru procedeul acesta.
Pentru zonele cu umiditate ridicata, cum ar fi baia sau bucataria, este indicata folosirea unei vopsele de satin sau semi-lucioasa care este rezistenta la mucegai. Acestea sunt realizate in asa fel incat peretii pot fi usor curatati.
Vopseaua mata este mai potrivita pentru dormitoare sau camere, care sunt, in general, mai uscate. Acest tip de vopsea nu poate fi spalat.
Cumpararea vopselei
In primul rand, trebuie sa se determine dimensiunea camerei prin masurarea perimetrului. Multiplica perimetrul prin inaltimea camerei.
Daca vopsesti plafonul, multiplica lungimea cu latimea tavanului.
Recipientul vopselei va indica cati metri patrati va acoperi un galon de vopsea.
Gauri in pereti si mascarea lor
Elimina orice cui din perete. Acopera gaurile lasate de cuie cu ajutorul unui spaclu si a unei materii din plastic. Lasa sa se usuce timp de o ora. Slefuieste cu glaspapir. Inainte de a incepe sa vopsesti, fi sigur sa iei toate masurile pentru a proteja restul camerei.
Nu acoperi doar podeaua cu un material impermeabil. Pentru a proteja clanta usii, comutatoare electrice, robinete si alte elemente pe care doresti sa le pastrezi curate, fara vopsea, acoperindu-le cu folie de aluminiu. Folia poate fi indoita pentru a se potrivi cu forma obiectului si ar trebui sa stea fixa pana ai terminat de vopsit.
Adauga un strat de ulei de lamaie pentru lemn, inainte de a incepe. Orice vopsea care va curge pe aceea zona se va sterge imediat. Asigura-te doar sa le stergi imediat, mai degraba decat sa astepti ca vopseaua sa se usuce.
Pentru a pastra vopseaua departe de pantofii tai, in timp ce vopsesti, inveleste-i cu o pereche de sosete vechi. Bumbacul va absorbi picurii de vopsea si astfel vei salva perechea ta de pantofi. Daca lucrezi pe o scara sau o pardosea alunecoasa, este, probabil, mai sigur, sa nu folosesti ciorapii.
Atunci cand se utilizeaza o noua cutie de vopsea, este inevitabil ca vopseaua se va varsa pe lateral. O solutie temporara pentru aceasta problema este aceea de a impacheta cutia intr-un ziar, in jurul partii de jos a cutiei si pe partile acesteia si trebuie legata cu o banda de cauciuc. Ziarul va opri excesul de vopsea, pana cand nivelul vopselei scade.
Cand vopsesti peretii, aplica primul strat pe diagonala, iar stratul final cu linii drepte, verticale, astfel incat sa poti distinge unde incepe si se termina fiecare strat.
O buna modalitate de a-ti aminti tipul de vopsea care a fost folosit in fiecare camera este de a scrie culoarea si brand-ul vopselei pe o bucata de banda de mascare si pune-o in spatele unui intrerupator din camera.