Sfaturi pentru vopsirea casei pe care le poti utiliza

Sfaturi pentru vopsirea casei pe care le poti utiliza


    Vopsirea casei nu este o sarcina foarte dificila, cu toate acestea, daca este prima data cand incepi un astfel de procedeu sau daca ti se pare dificil, poti folosi cateva din aceste sfaturi. Motivul pentru care o multi oameni gasesc vopsirea casei un proces dificil este faptul ca acesta este o deprindere si, prin urmare, este nevoie de experienta. De aceea, lucrurile pe care le vei invata din experienta sunt relatate in acest articol.

    Sfaturi pentru vopsirea casei pe care le poti utiliza
 
   Atunci cand vopsesti casa, trebuie sa fi atent la faptul ca diferite abordari si materiale sunt necesare pentru diferite parti ale casei. Diferite tipuri de vopsele sunt folosite pentru a fi utilizate pe ciment, lemn, pereti si acele parti care sunt cel mai frecvent expuse la umiditate, cum ar fi  bucataria sau baia.

Vopsirea lemnului


    Lemnul este una dintre partile casei pe care ar trebui sa le intretii frecvent, deoarece lemnul este cel mai putin puternic material si cel care se uzeaza cel mai usor. Cu toate acestea, va trebui sa-l vopsesti cu ceva care sa-i pastreze durabilitatea. Pentru asta, unii oameni incep prin aplicarea unui strat protector de material de protectie, cum ar fi grundul, inainte de a aplica un alt strat de vopsea.

Vopsirea lemnului

    Ceea ce este important aici este faptul ca lemnul pe care il vei vopsi trebuie sa fie intr-o stare buna, asa ca verifica-l sa nu aiba gauri sau crapaturi. Daca lemnul este destul de vechi, atunci va trebui sa inlocuiesti aceea parte a casei. Lemnul de proasta calitate invinge scopul de a-l revopsi, de aceea trebuie sa restabilesti aceea parte din casa asa cum era in momentele sale de glorie.

Vopsirea cimentului


    Cea mai mare parte a casei, in special peretii sunt, cel mai probabil, confectionati din ciment. De aceea, va trebui sa iei cateva masuri in ceea ce priveste revopsirea peretilor. Intai de toate, trebuie sa-i cureti. Curata peretii si asigura-te ca zona pe care o vei vopsi nu contine praf sau de oricefel de urme de murdarie. Dupa asta, verifica daca exista fisuri in perete. Daca intalnesti gauri sau fisuri, umple-le cu fibra de sticla sau ipsos.

Vopsirea peretilor din ciment

    Asteapta ca materialul cu care ai acoperit gaurile sa se usuce, dupa care, poti slefui marginile cu smirghel sau alt material dur. Fi atent si la alte neregularitati ale peretului si asigura-te ca le vei slefui bine. Dupa ce termini cu asta, esti gata sa aplici vopseaua. Unii oameni aplica un strat de material de protectie si este indicat sa faci si tu acelasi lucru.

Alte detalii


    Dupa ce ai vopsit tavanul si peretii, poti vopsi ramele usilor si a fereastrelor, dulapurile si usile, in sine. Prima abordare este destul de similara cu modul in care ai vopsi alte parti ale casei. Trebuie sa verifici mai intai de toate, neregularitatile, cum ar fi gaurile si crapaturile. Pentru usi si dulapuri, verifica balamalele si asigura-te ca aceste obiecte sunt pe deplin functionale inainte de a aplica vopseaua.

    Daca dulapurile mici vor incepe, mai tarziu, sa crape sau sa aiba gauri in ele, poti acoperi zona, sa o netezesti si sa folosesti vopsea sub forma de spray de aceeasi culoare cu intregul dulap, pentru a revopsi zona cu defect. Nu este necesar sa vopsesti intreaga zona.

    Cu aceste sfaturi de vopsire a casei, procesul ar trebui sa devina mai usor de realizat.