Ce sunt piscinele naturale?

Ce sunt piscinele naturale?


    O piscina naturala (sau "iaz natural de inot" - termenii inseamna acelasi lucru) consta in doua zone - o zona de inot adanca si centrala, precum si o zona mai putin adanca, inconjuratoare, prevazuta cu plante special alese pentru a purifica apa.

    Ce sunt piscinele naturale?
 
    Aceasta este diferenta de baza dintre un bazin natural si o piscina conventionala - o piscina conventionala utilizeaza substante chimice, cum ar fi clorul pentru a ucide bacteriile, in timp ce o piscina naturala se curata in mod organic. Aceasta foloseste proprietatile purificatoare ale plantelor, precum si un mic filtru pentru a extrage resturile de suprafata, cum ar fi frunzele, si o mica pompa de apa pentru a asigura circulatia apei, in mod suficient, prin zona cu plante.

    Piscinele naturale sunt un exemplu de cum putem valorifica eficient, secretele naturii. Aceste piscine elimina complet nevoia de produse chimice pentru curatare si curatarea constanta, deoarece procesele biologice de auto-curatare sunt complet eficace. Surplusul de nutrienti si impuritati, precum si  bacteriilor daunatoare, sunt transformate de plante si organismele naturale de apa.

Piscina cu plante ce purifica apa in mod natural

    Pentru ca aproape jumatate din spatiul unei piscine naturale este dedicat plantelor acvatice, aceasta indeplineste si functiile unei gradini cu plante minunate ce pot fi admirate tot anul, fara a fi necesara acoperirerea plantelor la sfarsitul verii. Aceasta gradina este vie in mod constant si evolueaza, schimbandu-se odata cu anotimpurile, si chiarmaturizandu-se de-a lungul anilor, permitand plantelor sa creasca in habitatul lor.

Cum functioneaza piscinele naturale?


    Apa clara si curata este cea care se gaseste in stare naturala in iazuri si lacuri, daca apa este suficient de mare si destul de adanca. Piscinele naturale sunt special construite pentru a imita aceasta stare, prin utilizarea proprietatii purificatoare ale naturii de plante si microorganisme pentru a produce o apa curata si sanatoasa.

Cum functioneaza piscinele naturale?

    Apa circula lent prin diferentele de temperatura din zonele adanci si cele mai putin adanci si, de asemenea, de catre o pompa mica. Cand apa iese din zona de inot trece printr-un separator in care orice rest de suprafata, cum ar fi resturile de frunze, este eliminat. Apoi, in zona plantelor (de asemenea cunoscuta sub numele de zona de regenerare) apa este in continuare curatata prin procese naturale intr-o serie de modalitati diferite. De exemplu, in si in jurul radacinilor are loc transformarea lor, la nivel micro-bacterian, intrucat frunzele diferitelor plante scot diferite tipuri de nutrimente, importante pentru incetinirea cresterii algelor.
 
 Gradina si piscina in acelasi timp