Cum alegem perdelele si draperiile pentru ferestre

Cum alegem perdelele si draperiile pentru ferestre


    Atunci cand vine vorba de amenajare, exista un element in camera, care este adesea uitat si acesta este reprezentat de perdele. Cei mai multi oameni achizitioneaza perdele ca ceva necesar, dar carora nu li se da prea mare importanta. Problema este ca perdelele conteaza si ar trebui sa fie o decizie activa atunci cand proiectati decorul. Selectarea perdelelor potrivite pentru fereastra casei poate fi un proces surprinzator de complex. Daca alegeti un alt tip de perdea sau alegeti culoarea gresita, acest lucru poate ruina complet design-ul existent. Gasirea celor mai bune perdele pentru camera ta poate duce la un flux in stilul unui designer de interior profesional ce imprumuta idei din design-ul tau pentru viitoarele sale proiecte.

  Cum alegem perdelele si draperiile pentru ferestre
 
   Daca incercati sa selectati tratamentul pentru fereastra casei voastre, dar sunteti nesiguri de unde sa incepeti, exista cateva indicii care ajuta la gasirea perdelei perfecte pentru fereastra.

Pastrati draperiile in camera


    Aceasta este, de fapt, o greseala pe care multi oameni o fac. Ei gasesc un stil de perdea si pun aceleasi perdele in fiecare camera, chiar daca arata bine cu decorul sau nu. De fapt, este simplu, fiecare camera poate avea diferite perdele, cu exceptia cazului in care doriti o perdea care sa atarne pe podea si nu veti vrea o perdea cu tematica pentru copii sa fie amplasata in living, asa cum nu doriti perdele luxoase in camera copilului. Amintiti-va acest lucru si asigurati-va ca instalati perdelele diferite in fiecare camera.

Intelege-va intimitatea


    Una dintre cele mai populare tratamente pentru fereastra pe care le puteti gasi sunt perdelele transparente. In timp ce acestea sunt minunate, in diferite domenii, nu sunt cel mai bun stil de a cumpara, daca doriti sa aveti putina intimitate, deoarece puteti vedea prin majoritatea perdelelor. Dormitoarele  nu ar trebui sa aiba astfel de perdele la ferestre si nici baile. In schimb, combinati-le cu o pereche de draperii intunecate.

Iluminatul camerei


    Atunci cand vine vorba de ferestre, nu toate dintre ele produc aceeasi cantitate de lumina, iar acest lucru va afecta tipul de perdele pe care le folositi. Draperiile care sunt grele, pot bloca o mare cantitate de lumina si acest lucru functioneaza bine intr-un dormitor, in special in camere ce ofera peisaje uluitoare. Perdelele transparente sunt excelente pentru camerele luminoase care nu au nevoie de intimitate. Atunci cand stii cantitatea de lumina care intra pe fereastra, puteti planifica in consecinta.

Iluminatul camerei cu ajutorul perdelelor

Materialele sunt importante


    Exista diverse materiale si combinatii de fibra pe care le puteti utiliza pentru o perdea, dar ar trebui sa va alegeti materialele care sunt rezistente la decolorare, in special in cazul in care camera este luminoasa, camerele indreptate catre sud. Desi matasea poate parea de lux pentru o camera, ar trebui folosita mai bine pentru perne si alte accente, din moment ce perdelele de matase se vor decolora rapid si veti ramane cu perdele monotone si urate la ferestre.

Legatura perdelelor cu design-ul


    Este foarte important sa legati perdelele de tema decorului. Aceasta nu inseamna ca perdelele trebuie sa se potriveasca perfect cu design-ul, dar acestea nu ar trebui sa fie in conflict cu decorul. Asigurati-va ca materialele reflecta materiale din camera, culoarea se potriveste cu paleta de culori, iar grosimea materialului merge cu atmosfera decorului.  Ultimul lucru pe care il veti dori este o draperie grea intr-un spatiu luminos si aerisit. Cand vine vorba de culoare, puteti folosi perdelele pentru a adauga adancime spatiului sau puteti utiliza perdelele pentru a oferi putina culoare.