ARHICAD INSTAL - Confecții metalice, prelucrare metal, debitare laser, sudură

ARHICAD INSTAL - Confecții metalice, prelucrare metal, debitare laser, sudură

actualizat la
07.12.2023
vizualizări
5789
1 voturi
status
actualizat

ARHICAD INSTALL, cu sediul în Cluj-Napoca execută servicii complete de debitare laser (max 3000x1500mm ), îndoire Abkant (lățime max: 4000mm ), sudură MIG-MAG, sudură TIG, strunjire, frezare, asamblare metale.

Firma este specializată în prelucrarea metalelor (oțel, inox, aluminiu) de peste 10 ani și dispune de tehnologii de ultimă generație, precum și de personal calificat și bine instruit.

Echipa a urmat cursuri de specializare în: confecții metalice, confecții inox, debitare laser, îndoire, sudură MIG-MAG și sudură TIG-WIG.

Firma oferă servicii prestate cu mașinile unelte de sudură MIG-MAG, TIG-WIG, Strunjire, Frezare, Proiectare CAD, Îndoire și Debitare laser. De asemenea, oferă servicii de montaj, consultanță și transport profesional.

Debitarea cu laser este o tehnologie relativ nouă în România și vine în sprijinul celor ce produc confecții metalice, ușurându-le enorm munca și costurile de producție. De asemenea, este una dintre metodele rapide și precise de tăiere a unei mari varietăți de metale și nemetale. Aceasta se execută cu o mașină tip Bistronic Byspeed 3015.

Debitarea cu laser este utilizată într-un număr din ce în ce mai mare de aplicații ale procesării metalului. Nivelul înalt de flexibilitate și diversitatea materialelor și formelor explică de ce această tehnologie este recunoscută la nivel mondial ca o tehnologie de bază și indispensabilă.

Tehnologia laser permite tăierea unor contururi cu geometrii variate, indiferent de complexitate.  Laserul realizează tăieri foarte exacte, cu precizie maximă în orice formă dorită, în materiale care distrug sau pot fi distruse de alte utilaje de tăiat clasice.

Avantajele debitării cu laser

Avantajul acestui sistem constă în posibilitatea de a prelucra o mare varietate de materiale și grosimi de tablă fără deformări și fără zgârieturi pe suprafața pieselor prelucrate.

Un alt avantaj al acestor mașini este flexibilitatea și gama variată de modele. Marginile sunt netede, iar piesele finite pot fi asamblate imediat, fără a mai necesita finisare.

Viteza de debitare a laserului este foarte ridicată, ceea ce ne permite execuția unui număr mare de repere într-un interval de timp foarte scurt.

Piesele astfel debitate ajung în scurt timp la faza de montaj datorită eliminării anumitor operații: debavurare, polizare, găurire etc.

ARHICAD INSTAL oferă un coeficient maxim de utilizare a materialului prin folosirea unui soft dedicat pentru realizarea planelor de croi.

Debitare laser

 Byspeed 3015, Laser, Bystronic CNC control system

 Byspeed 3015 Laser Bystronic CNC control system  

Brand: Bystronic
Model: Byspeed 3015

Features and inclusions:
- 4400W laser capacity
- 3000 x 1500mm axis travel
- 25mm sheet capacity (mild steel)
- Bystronic CNC control system
- pallet changer
- 15mm inox

Mașina este dotată cu 2 mese interschimbabile automate, asigurându-se astfel o productivitate mărită. Viteza de debitare ridicată înseamnă eficiență, respectiv costuri scăzute.

Formatul maxim de tablă este 3000x1500mm

 • Oțel max 25 mm;
 • Inox max 15 mm;
 • Aluminiu max 10 mm;

Îndoire profile și tablă

Mașinile pentru prelucrarea tablei sunt extrem de utilizate în industria metalurgică, pentru prelucrarea foilor metalice și a profilelor din metal. Acestea au o largă aplicativitate, fiind folosite în următoarele procese: decupare, debitarea tablei, bordurarea pieselor metalice, ștanțare, îndoire, roluire și presare.

 Indoire profile si tabla  

Hydraulic press brake.
HFT-130-42
Pressing force 130 Tn.
Bending length 4000 mm.
Opening between columna 2700 mm.
Max. distance between tables 450 mm.
Max. stroke 200mm
4 axis
SPEEDS

 • Feed range 100 mm/seg.
 • Working range 1-8 mm/seg.

Return feed range 81 mm/seg.
Main engine power 9 Kw.
Year of manufacture 2006.
Fully tool-equiped machine

Pe mașinile ARHICAD INSTAL de îndoit tablă, cu comandă numerică, putem îndoi piese din tablă de diverse grosimi și pe lungimi variabile, până la 4m.

Produse inox și oțel

Având în vedere experiența căpătată de-a lungul timpului, firma se adresează mai multor domenii:

 • industria alimentară, industria berii, industria petrolieră, industria criogenică, industria auto și confecții metalice.

Datorită personalului specializat și a calității produselor, firma a reușit să adune clienți atât de pe piața internațională, cât și de pe cea internă: 

 • Pichler Gmbh, CONTEMPORANEA ITALIA S.R.L., Zehnder & Sommer AG, Emerson, SAB Miller, Praxair etc., pentru care este oferită consultanță și execuție la cheie.

Din anul 2018 firma a devenit partener și unic distribuitor în România și Ungaria pentru firma Zehnder & Sommer AG.

Datorită celor 50 ani de experință în domeniul sistemelor de avans, Zehnder & Sommer este un partener de încredere pentru partea de automatizări prese și contribuie la optimizarea ștanțării și a deformării pieselor, în special atunci când este solicitată precizia, viteza și fiabilitatea.

De exemplu, în fabricarea de componente sau piese de precizie din diverse industrii, cum ar fi: automotive, electrice și electronice, ambalaje, electrocasnice, produse cosmetice, aerosoli, armamente, tehnologie medicală sau laminare rotor/ stator.

ARHICAD INSTAL are grijă de perfecționarea profesională a oamenilor, care au învățat să respecte și să asigure calitatea produselor ce pleacă din fabrică spre piață.

produse inox si otel

  Mai multe informații se pot obține de pe site-ul nostru: www.zehndersommer.com

Galerie fotografii ARHICAD INSTAL - Confecții metalice, prelucrare metal, debitare laser, sudură

Servicii oferite de ARHICAD INSTAL:

 • Debitare laser (max 3000x1500mm);
 • Îndoire Abkant (latime max: 4000mm);
 • Sudură MIG-MAG;
 • Sudură TIG;
 • Strunjire, frezare;
 • Asamblare, montaj;
 • Serviciul clienți permanent;
 • Consultanță;
 • Transport profesional;
 • Predare la cheie;

Contact ARHICAD INSTAL SRL

 • Telefon: 0744 270 309
  Fax: Nespecificat
 • Adresa email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 • Adrese:

  B-dul Muncii, Nr. 18, Cluj-Napoca

  E-mail:

 • Adresa WEB:
1 Voturi

Ai colaborat cu această firmă?

Dacă ai lucrat sau cunoşti ARHICAD INSTAL SRL, ai posibilitatea să oferi un vot/rating. Îți mulțumim.

ACORDĂ UN RATING:

slab mediu acceptabil bun excelent

Alţii au fost interesaţi şi de:

ARTINOX DESIGN - Confecții metalice, balustrade și obiecte de design interior
11.09.2014
4945 vizualizari

ARTINOX DESIGN - Confecții metalice, balustrade și obiecte de design interior

Având o experiență de peste 15 ani în domeniul confecțiilor metalice, ARTINOX DESIGN produce o gamă variată de obiecte de design interior, balustrade, garduri, porți, scări, copertine sau grilaje. Compania are un portofoliu bogat de lucrări executate...
SARMATEC - Confecții metalice, rafturi metalice și containere din grilaj metalic
01.03.2019
9468 vizualizari

SARMATEC - Confecții metalice, rafturi metalice și containere din grilaj metalic

SARMATEC activează în domeniul producției de confecţii metalice, mai exact, în realizarea unei game largi de articole din sârmă de oţel. De la grilaje, containere, coşuri, rafturi metalice, suporturi, până la accesorii pentru rafturi, dispozitive de ...
MEA METAL APPLICATIONS ROMANIA - Grătare metalice, șine de ghidaj, tehnici de rulare
30.06.2023
5358 vizualizari

MEA METAL APPLICATIONS ROMANIA - Grătare metalice, șine de ghidaj, tehnici de rulare

MEA METAL APPLICATIONS, furnizor de top la nivel european în domeniul industriei de construcții, constituie un grup internațional de companii, care produce și comercializează grătare metalice, rame pentru grătare, kit-uri scări, trepte pentru scări, ...