Arhitectura organica: cladiri curbate

Arhitectura organica: cladiri curbate

 

Active Image


    Organic: forme, metode si tipare modelate dupa cele gasite in sistemele vii. Atunci cand se aplica in arhitectura, rezultatele pot fi cel putin interesante si reprezinta o provocare pentru atat pentru designeri, cat si pentru constructori. Iata cateva exemple de arhitectura organica care arata anumite modalitati ale designerilor de a transforma total un lucru prin indoirea lui.
 
 Active Image
 
   Arhitectul si vizionarul Robert Bruno a construit casa de otel metalica si organica inca din anul 1974. Construita pe o stanca de langa Lubbock, Texas, uriasa structura a crescut de la o axa sub forma de trepied de grinzi metalice pana la o acumulare masiva de otel ruginit - 110 tone! Mai mult ca o fiinta umana, casa lui Bruno continua sa evolueze si sa creasca. 
 
 Active Image
 

Locuinta din metal - O privire asupra Casei din Otel al lui Robert Bruno


    Otelul poate ca arata ca si cum nu este un material organic, insa nici betonul nu arata astfel - un material rezistent la cutremure care este foarte flexibil cand este umed si exceptional de puternic cand este uscat. Arhitectii Senosiain au folosit beton armat pentru a construi partea de sus a casei unui cuplu mexican ce doreau ceva diferit, ce seamana cu un submarin.
 
 Active Image