Casa ta - un pericol?

Casa ta - un pericol?


     Ti-ai schimat masina intr-una ecologica, stii de unde poti gasi mancare proaspata si naturala, ti-ai "inverzit" obiceiurile de consum si stii toate bazele de trai ecologic. Ce urmeaza? Casa ta. Locuinta este cel mai usor loc de a incepe sa fii ecologic. Exista sute de solutii usor de introdus in locuinta ta, totul pentru a reduce consumul de energie atat din punct de vedere al costului cat si in ceea ce priveste prezervarea mediului inconjurator.

Active Image
 

Sigileaza


    Un mod incredibil de usor de a imbunatati eficienta energetica si de prevenire a scurgerilor de energie este acela de  a sigila crapaturile. Fa un raport anual de audit a casei pentru a te asigura ca usile, ferestrele, mansardele, subsolurile si canalizarea sunt sigilate si sigure (sau puteti angaja pe cineva).   

In jurul curtii


    Pentru a imbunatati curtea, din punct de vedere ecologic, foloseste cositoarea in locul masinii de tuns iarba, care este mai poluanta chiar si decat un automobil. Planteaza copaci si arbusti aproape de casa ta pentru a ajuta la curatarea aerului si racirea lui cu aproape 6 grade. Doar asigura-te ca alegi specii apropiate (native). O alta alternativa este gazonul.

Active Image

Eliminati covorul


    Covorul este un mediu neecologic si nesanatos, fiind bazat pe petrol, aici se pot dezvolta purici, bacterii, germeni si murdarie. Tot timpul covorul este in mod inerent murdar, necontand cat de des il cureti, si este rau pentru tine si pentru mediu. Arunca covorul si bucura-te de lemn, parchet, dusumea sau poti cumpara un civir ecologic.

Active Image

Revopsirea


Ca si covoarele, vopseaua contine toate tipurile de substante chimice dure si creaza un mediu de interior nesanatos, poluant si nesigur. Iti poti revopsi peretii cu vopsele ecologice non-VOC sau low-VOC.