Cei mai buni pereti pentru camera de baie

Daca remodelezi baia sau construiesti o noua casa, de jos pana sus, alegerea materialelor pe care le vei utiliza pentru peretii din baie va avea un impact major asupra aspectului camerei. Materialele pe care le alegi nu numai ca ar trebui sa arate bine, ele trebuie sa indure caldura si conditiile de umezeala din aceasta zona. Ca urmare, numai materialele care sunt rezistente la mucegai si cele usor de curatat trebuie luate in considerare.

Cei mai buni pereti pentru camera de baie

Perete din gips carton


Tencuiala peretelui din gips carton este alegerea cea mai obisnuita pentru peretii baii, dar o variatie, si anume peretele verdei, reprezinta o alegere mai buna. Este ieftin, usor de instalat si este rezistent la apa, ce-l face mai putin rezistent la mucegai si pete. Tipul de vopsea pe care o alegi pentru a acoperi peretele va fi alegerea cea mai importanta pe care o vei face in utilizarea acestui tip de material intr-o baie. Selecteaza o vopsea semi-lucioasa sau lucioasa. Aceste vopsele vor permite peretilor sa fie curatati cu o carpa umeda. Evita vopselele mate, care nu pot fi usor de curatat.

Placi ceramice: faianta


Placile ceramice reprezinta unele dintre materialele cele mai costisitoare pentru a le instala, deoarece necesita precizie pentru a mentine faianta ordonata, dar sunt, de asemenea, impermeabile la apa si mucegai, facandu-le ideale pentru peretii din baie. Faianta poate fi stearsa cu o carpa curata si este deosebit de adecvata pentru decorul din baie. Desi faianta poate fi instalata pe tavan, ia in considerare acoperirea a doar jumatate din perete si aplicarea unei vopsele semi-lucioase pe restul peretelui, daca timpul de instalare si costurile sunt o preocupare.

Placa din ciment


Placa de ciment serveste acelasi scop ca si peretii din gips carton traditionali, dar poate rezista pe toata durata de viata a casei. Aceste placi nu sunt afectate de orice cantitati de apa, cum ar fi scurgeri sanitare, ceea ce le face ideale pentru utilizarea in bai. Placile ar trebui sa fie acoperite cu un strat impermeabil, rezistent la apa, cum ar fi cel din plastic sau acoperitori din vinil.