Covoare cu incrustatii

Covoare cu incrustatii


Aceste covoare incorporeaza cele mai traditionale design-uri ale culturii indienilor Navajo. Multe dintre aceste design-uri sunt de covoare traditionale Navajo, iar altele sunt modele atemporal. Mr. Singer a castigat recunoasterea sa, pe plan mondial, ca initiator al design-ului cu incrustatii, care a fost dezvoltat in anii 1970.

Covoare cu incrustatii
 
Instrumente:
  • marker ascutit (sau un marker similar cu varf ascutit)
  • cutit utilitar
  • rigla sau alt instrument pentru desenul muchiilor drepte pe sablon, de preferinta din metal
Consumabile:
  • carton
  • unul sau mai multe covoare (sau ramasite de covor) pentru bucatile de model
  • covor full-size
  • banda adeziva de covor
Mod de realizare:

   1. Pe o bucata de carton, se traseaza modelul pentru a dimensiona incrustatiile si taie modelul din carton. Daca modelul este asimetric, pune o eticheta pe o parte, astfel incat acesta este intotdeauna trasata cu partea corecta.

   2. Traseaza cu atentie modelul pe partea din spate a ramasitelor de covor ce trebuie taiate, si taie modelul cu un cutit utilitar. Indeparteaza firele ce se desprind de pe margini si pune-l deoparte.

   3. In functie de modul in care doresti amplasarea ramasitelor de covor, pozitioneaza modelul de carton pe partea din spate a zonei covorului si traseaza modelul cu markerul. Taie modelul din covor.

   4. Lucrand din partea din spate a covorului, apasai modelul taiat din zona covorului, astfel incat sa se potriveasca perfect.

   5. Acopera toate liniile taiate cu benzi adezive de covor si apasa pe ele ferm, pentru a le fixa. Intoarce covorul si inlatura benzile pentru a te asigura ca adezivul si-a facut treaba. Aspira firele de covor desprinse.