Curatarea gresiei

Curatarea gresiei


Atunci cand cauta un material pentru a acoperi o pardosea, ia in considerare nivelul de intretinere implicat in mentinerea acesteia. Daca ai un program ocupat sau nu dispui de energie pentru a te devota unei rutine complicate de curatare, gresia este un material pentru pardoseli ideal. In timp ce este nevoie de o ingrijire corespunzatoare a placilor ceramice saptamanal, curatarea efectiva dureaza doar cateva minute de fiecare data.
 
 Curatarea gresiei
 
Dificultate: Usor

Materiale necesare
:
  • matura
  • aspirator
  • detergent de curatare
  • tampoane sintetice de curatat
  • prafuri de curatat
  • amoniac
  • perie moale
  • inalbitor
  • mop
Instructiuni:

Pasul 1
:

Matura gresia o data pe saptamana pentru a indeparta orice murdarie care a fost colectata de-a lungul intregii saptamani. Daca pardoseala pare a fi foarte murdara, ar trebui sa maturi mai des.

Pasul 2
:

Aspira pardoselile din gresie, dupa maturare. Asigura-te ca nu va ramane nici o urma de praf sau scame care sunt lasate in urma, pentru ca acestea se transforma in  murdarie pe gresie.

Pasul 3
:

Curata scurgerile cat mai repede posibil, dupa ce acestea apar. Cu cat stau mai mult picurii pe pardoseala din gresie, cu atat mai greu va fi de curatat. Se amesteca un detergent de curatare usoara cu apa calda. Curata picurii folosind acest amestec de sapun si tampoane sintetice de curatat.

Pasul 4
:

Spala reziduul de sapun cu apa curata. Orice reziduu ramas pe pardoseala se va usca si va deveni alunecos.

Pasul 5:


Curata acumularea de mizerie cu o pasta de curatat. Se amesteca pulberea de curatat cu apa pana cand acesta se transforma intr-o pasta ce se poate imprastia. Freaca pasta pe mizerie. Lasa sa stea timp de sapte sau opt minute.

Pasul 6:

Curata pasta cu o perie moale. Freaca acumularea de mizerie pana cand aceasta dispare.

Pasul 7:

Sterilizeaza pardoselile din gresie, cat mai curand, cand observi orice urma de mucegai. Se amesteca parti egale de apa si amoniac. Freaca pe orice urma de mucegai cu o perie moale.

Pasul 8:

Se clateste pardoseala curatata cu amoniac, utilizand apa curata.

Pasul 9:

Verifica gresia ocazional pentru decolorare. Se toarna o solutie formata din trei parti de inalbitor si o parte apa, peste placile de gresie. Curata cu grija pardoseala cu un mop moale. Acest amestec va elimina orice decolorare de pe gresie.
 
Pasul 10:

Clateste pardoseala cu apa curata.