Scari spiralate din metal si lemn

Scari spiralate din metal si lemn


    Scarile nu sunt doar o parte a casei sau a cladirilor publice plictisitoare si utilitare. Acestea sunt o oportunitate pentru un arhitect sa faca cu adevarat o declaratie de indrazneale, disingandu-se fata de ceilalti. De la scari care plutesc la scari care se potrivesc in spatii imposibil de mici la scari care nu merg nicaieri, aceasta parte trecuta cu vederea a arhitecturii de zi cu zi este regandita de multi designeri si arhitecti. Nu veti vedea nici un covor de culoare bej plasat pe scari; acestea sunt unele dintre cele mai bune, cele mai ciudate si frumoase scari din lume.
 
 Scari spiralate din metal si lemn
 

Scari cu biblioteca inclusa


    Aceste scari maiestuoase si impresionante pot fi gasite in biblioteca Lello din Portugalia. Greutatea mare a acestei scari este bine echilibrata de ritmul frumos a tuturor formelor sale. Aceste scari marete incep ca doua seturi de scari la nivelul de sus, apoi cele doua devenin una atunci cand intreaga scara se pliaza sub sine pentru a aluneca lin la etajul inferior. Culoarea si dimensiunile robuste ale intregii scari ii dau acestora forma unei guri.

Scari cu biblioteca inclusa

Scari din otel


    Acest design incredibil, crezi sau nu, este conceput din foi groase de metal de 10 mm si nu exista suspendari ascunse mentinandu-l in sus. Panglica foilor de metal merge in zig-zag, in susul spatiului, pentru a transforma scara expusa sa para deschisa, aerisita si misterioasa. Cel mai bun dintre toate, intreaga scara este surprinzator de robusta. Proiectata de arhitectii de la HSH, scara se afla in zona de living principala a unei case din Praga.

Scari din otel

Rescrierea - scara care nu duce nicaieri


    Aceasta scara care nu duce nicaieri a fost comandata de catre firma de contabilitate KPMG, in Munchen, in 2004. A fost construita de catre artistul Olafur Eliasson si acum a ajuns in curtea cladirii KPMG. Pe langa faptul ca reprezinta un punct focal interesant, este si o scara functionala - daca iei in considerare sa urci pe calea fara tinta nu mai e atat de functionala. Desi aceste scari nu vor duce de fapt nicaieri, poate fi folosita probabil, ca o distractie la pauza de pranz pentru oamenii care lucreaza in cladire.
 
 Scara care nu duce nicaieri