Sculpturi subacvatice unice si uimitoare

Sculpturi subacvatice unice si uimitoare


    Sculpturile decoreaza peisaje, muzee si cladiri, dar apa acopera majoritatea suprafetei Pamantului, facand din aceasta cea mai mare galerie de arta, din lume. Oceanul este plin de secrete, iar un parc subacvatic de sculpturi doar mareste misterule ascunse in adancimi. Recifele artificiale deghizate in sculpturi apar diferite in fiecare moment, in viziunea unui scafandru, pe masura ce nisipul se misca pe fundul oceanului, lumina soarelui patrunde la adancimi si unghiuri diferite, iar curentii de apa turbulenti se combina intr-un efect de caleidoscop ce incanta simturile. Aici vom descrie cateva sculpturi subacvatice unice si minunate, o arta a mediului inconjurator, pentru a incuraja procesul natural ecologic.
 
 Sculpturi subacvatice unice si uimitoare
 

Vicisitudini


    Ca si caracterele ce pasesc din paginile unei carti bune, sculpturile subacvatice concepute de Jason de Caires Taylor revin, literalmente, la viata. In Grenada, Indiile de Vest, 26 de figurine de dimensiuni reale, asteapta scafandrii pentru a le vizualiza in terenul lor de joaca de sub apa. Vicisitudinile infatiseaza copii cu trecuturi din diverse medii etnice. Acesti copii subacvatici stau uniti intr-un cerc, tinandu-se de maini. Vicisitudinile sunt atat o forma de arta, cat si un accesoriu al mediului, invitand viata marina sa reconstruiasca reciful.

Sculpturi subacvatice

Schimbarile de-a lungul timpului


    De-a lungul timpului, acesti recifi artificiali faciliteaza cresterea coralilor, ceea ce ajuta la spijinirea ecosistemului marin. 40% din recifurile de corali din intreaga lume sunt deja distruse, crescand in fiecare zi, pe masura ce putini mor. Unul dintre cele mai mari beneficii ale recifelor artificiale este faptul ca acestea dau o sansa recifelor naturale pentru a se vindeca din profanarea prin pescuitul excesiv, acidificarea oceanului si prin poluarea facuta de omenire. Pe masura ce recifele naturale se repara si regenereaza, aceste piese de arta din mediu se transforma, schimband forma mediului lor, precum si habitatul pentru viata marina.

Schimbarea statuii in apa

Ca si copiii in crestere, schimbare, adaptare


    La 4 metri sub suprafata, vicisitudinile par sa se modifice, in functie de lumina si de conditiile meteorologice, in timp ce finisajul lor de ciment si compozitia chimica activa, incurajeaza dezvoltarea coralilor si a vietii marine. Figurinele au forma unor copii, nu intamplator, ci pentru ca, in general, copiii sunt foarte adaptabili si progreseaza in mod natural, modelati de mediul lor si interactiunea sociala. Copiii sunt speranta viitorului si pot crea un mediu durabil si bine gestionat pentru generatiile viitoare ale acestora.
 
  La 4 metri sub suprafata, vicisitudinile par sa se modifice