Usi glisante din sticla

Usi glisante din sticla


    Achizitionarea unei usi glisante de sticla pentru terasa poate fi un proces coplesitor. Numai daca vizitezi un magazin vei gasi mai multe sute de optiuni, in cataloagele de specialitate. Cum sti de unde sa incepi? In acest articol, iti voi explica ce trebuie sa stii inainte de a merge la cumparaturi pentru o usa glisanta de sticla pentru casa ta.

   Usi glisante din sticla
 
    Unul dintre primele lucruri pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand achizitionezi o usa glisanta este tocul. Usile construite pentru terasa vin cu tocuri in diferite stiluri. Tocurile din lemn masiv sunt o optiune foarte buna. Multe fabrici au trecut la ceea ce se numeste un cadru de lemn imbracat. Acesta este un cadru de aluminiu acoperit cu lemn. Acest lucru reduce costurile usii. Pentru cele mai economice usi de terasa, poti sa te uiti la tocuri din aluminiu. Cauta usa cu cadru metalic ce izoleaza termic, care este construita, in esenta, din doua bucati, astfel incat, cand este foarte frig, nu panoul de aluminu din interior nu va ingheta.

Usa glisanta din sticla pentru terasa casei

    Tipul de sticla folosit este urmatorul aspect important la care trebuie sa fi atent in achizitionarea usii de terasa. Panourile de sticla vin, fie in placi individuale, fie duble. Este preferat, totusi, panoul dublu de sticla. Aceasta sticla va fi temperata, in sensul ca, daca se sparge, acesta nu se va sfarama ca sa creeze un risc in ceea ce priveste siguranta. Una dintre cele mai noi tendinte in cerea ce priveste ferestrele si usile este Low-E, sau sticla cu emisie mica. Sticla Low-E este folosita pentru a crea usi si ferestre foarte eficiente din punct de vedere energetic, deoarece aceasta reflecta caldura inapoi la sursa, mai degraba decat sa o absoarba si sa o transimita in interiorul casei tale. Un alt beneficiu al sticlei Low-E este acela ca ea ajuta la reducerea transmiterii luminii ultraviolete, ceea ce va impiedica covorul, mobilierul, si jaluzelele ferestrelor sa se decoloreze.

    Ultimul lucru pe care ar trebui sa-l iei in considerare la compararea usilor de sticla glisante este tipul de feronerie utilizat. Cele mai multe usi glisante pentru terasa sunt caracterizate de un singur punct de blocare, care este de obicei un carlig ce se blocheaza prin introducerea carligului in cadrul usii terasei. Incuietorile ce se blocheaza intr-un singur punct nu sunt foarte sigure, deoarece usa terasei poate fi ridicata, de obicei, din cadrul sau,  chiar si atunci cand clanta se afla in pozitia de blocaj. O alternativa mai buna este o incuietoare cu dublu punct de blocare, ceea ce inseamna ca exista doua carlige, aratand in directii opuse, blocaandu-se in cadrul usii. Aceasta impiedica posibilitatea ca usa sa fie ridicata din cadrul sau.

Usa culisanta din sticla pentru terasa

    Daca securitatea este un motiv de ingrijorare pentru tine, exista diverse produse care pot fi adaugate la usa terasei pentru a o face mai sigura. Pot fi adaugate bare de blocare, care se extind dincolo de partea stationara a usii glisante, blocand usa. Daca bara de blocare este confectionata din metal, acesta va oferi un nivel bun de securitate. Cele mai multe sisteme de bare de blocare au metode atasate mecanic. O alta metoda de securitate este optiunea de securitate PIN. Acest dispozitiv este, de obicei, instalat in partea de sus sau cea de jos din interiorul usii, pentru a preveni usa sa se deschida, atunci cand este blocata.