Pavaje pentru terase

Pavaje pentru terase


    Pretuite pentru durabilitatea, rentabilitatea si puterea lor, pavajele din beton pentru terasa sau pavelele au devenit din ce in ce mai populare. Pentru ca vin in multe forme, dimensiuni, culori, modele si desene, pavajele terasei aduc versatilitatea design-ului tau de terasa. Ele pot fi folosite in design-uri de gradina, in spatii in aer liber, formale si informale, intrari, oriunde te poti gandi la o idee de peisaj.

  Pavaje pentru terase
 
    Pavajele terasei sunt elegante si nu necesita multa intretinere. Cand sunt corect instalate, rareori se crapa, se misca sau se indoaie. Orice pavaj poate fi reparat usor sau inlocuit.

Pavaje de terasa: Tipuri de pavaje


    Varietatea de forme si texturi pentru pavaje evidentiaza popularitatea sa. O lista ar include aspectul pietrei (gandeste-te la gardurile de piatra din Irlanda), dale de piatra (acest pavaj imita forme interesante, neregulate ale  dalelor de piatra originale), boltari (tehnologia antica este folosita pentru a da aspectul de piatra folosita intr-o piateta veche din Italia) si caramida dreptunghiulara (cu acest aspect clasic, rafinat, ai posibilitatea de a crea mai multe desene sau modele interesante de arhitectura).

    Pentru persoanele care sunt interesate de o gradina verde -"verde" in sensul de ecologic, poti gasi pavaje care sunt concepute pentru a lasa plantele sa creasca prin ele. Acest design inovativ permite filtrarea naturala a apei in sol. Cu alte cuvinte, acesta functioneaza cu natura in timp ce iti permite sa formezi si sa intretii peisajul tau.

Pavajele de terasa: Modele


    Patrate, dreptunghiulare, hexagonale, octogonale - sunt doar cateva dintre formele pe care le vei gasi pentru pavajele terasei. Odata ce ai ales  forma, poti sa te distrezi alegand un design in care sa le instalezi. Cateva exemple:

  • Valuri - pavajele sunt prezentate intr-un model de tabla de sah, ceva caruia ii place ochiului si este atras de model. Este o alegere populara pentru terase. Acest model este, de asemenea, cunoscut sub numele de parchet.
pavajele sunt prezentate intr-un model de tabla de sah
  • Model in zig-zag. Cu acest design, pavajele sunt puse in jos la un unghi de 45 sau 90 de grade cu unghiul ce se roteste in aceeasi directie cu fiecare secventa. De asemenea, este un model frecvent ales pentru terase, pentru ca este un model cu bun gust si clasic.
Pavaje cu model in zig-zag
  • Dale de piatra. Acest design este numit "aleatoriu", foloseste diferite dimensiuni de pavaje pentru o singura aplicatie. Cand este instalata ar putea parea ca un mozaic. Este o alegere buna pentru drumuri si trotuare.
Dale din piatra
  • Design circular. Acest model provocator, din cauza gradului de dificultate in crearea curbelor, realizeaza un efect memorabil. Aceste pavaje sunt confectionate, de obicei, din piatra sau caramizi cu forme rectangulare, cu toate ca pot fi folosite si alte forme.
Modele de pavaje pentru terasa
  • Design cu legaturi sau stive de legaturi. Aceste modele alterneaza fiecare curs de pavaje inainte si inapoi intr-un model frecvent vazut la cele mai multe case din caramida. Modelul cu legaturi este unul dintre cele mai practice design-uri pentru terasele de exterior. Stiva de legaturi functioneaza bine in zonele cu trafic mult, asa cum sunt aleile si trotuarele.
Pavaje cu design cu legaturi  Pavaje - stiva de legaturi
    Aminteste-ti ca in acelasi proiect se pot utiliza doua sau mai multe culori diferite de pavaje de beton. De asemenea, poti mixa texturile. De exemplu, pentru partea principala a terasei ai putea merge pe un aspect in zig-zaguri patrate, intr-o nuanta subtila de pamant. Pentru margine, poti alege aspectul clasic de piatra nefasonata, intr-o forma octogonala, cu nuante usor diferite. Geometria celor doua forme joaca bine una impotriva celeilalte, in timp ce cele doua tonuri de culoare naturala o completeaza si evidentiaza pe cealalta, ambele combinandu-se natural in peisajul gradinii, proiectat in mod elegant, gratios si durabil.