Vopsirea peretilor casei

Vopsirea peretilor casei


    Cum sa adauga doua sau mai multe culori la un zid, pentru efectul scontat.
 
Vopsirea peretilor casei

Materiale si instrumente necesare:
  • vopsea latex, satin pentru stratul de baza
  • vopsea latex, satin pentru stratul de deasupra
  • carpe (haine rupte sau prosoape de hartie)
  • banda pentru aplicarea vopselei

Pasi:

    1. Cand selectezi culorile pentru tehnica de vopsire spalata, de obicei, culoarea stratului de baza este mai luminoasa dintre cele doua. Aceasta extra-rezistenta permite vopselei sa fie vazuta prin stratul de deasupra. Pentru finisarea vopselei de baza, vopseaua de satin este cea mai buna, pentru ca luciul sau face mai usoara aplicarea stratului de deasupra al vopselei. Utilizeaza si alte finisaje, daca doresti. Poti lua vopsea ce se lipeste si creaza un aspect cauciucat, in timp ce finisajele semi-lucioase vor ramane foarte bune si se va lua mai putina culoare de pe stratul superior.

Zugravirea peretilor

    2. Odata ce stratul de baza s-a uscat in timpul recomandat, enumerate pe eticheta vopselei, incepe tehnica de vopsire prin spalare. Acopera cu banda usile si ferestrele, pentru a tine departe "spalarea" de tot. Poti chiar sa lipesti banda pe tavan si la colturile peretilor. Apoi, umezeste o carpa sau prosop, inmoai-o in vopseaua utilizata pentru stratul superior si vopseste peretii. Foloseste o miscare circulara pentru a aplica stratul superior. Este o idee buna sa lucrezi de sus in jos si de la stanga la dreapta, pe masura ce te muti de-a lungul peretelui. Nu te opri odata ce ai inceput un perete, deoarece pe masura ce vopseaua se usuca, poate crea semne ce se suprapun pe care nu le doresti.

    3. Din cand in cand, fa un pas inapoi pentru a te asigura ca design-ul peretelui este in concordanta cu marimea vartejurilor din vopsea. Vartejurile pot scapa din mana si sa devina tornade!

Design de perete

    4. Fa un pas inapoi si admira capodopera. Aminteste-ti, este cu adevarat o piesa de arta!