Cele mai uimitoare case din lume

Cele mai uimitoare case din lume

 

Active Image

    Cutiile mici pe un deal nu sunt pentru oricine. In timp ce unii oameni ar putea fi multumiti cu o casa sub forma de prajitura intr-un cartier suburban, altii creeaza case unice cu forme si materiale foarte inspirate. De la arhitectura unui zgaraie-nor de lemn din Rusia, la casa sub forma de ciuperca din Cincinnati iata cateva exemple de case asa cum nu ai mai vazut niciodata.
 

Bart Prince House – Albuquerque, New Mexico

 

 Active Image

    Arhitectul Bart Prince este cunoscut pentru abordarea sa creativa in ceea ce priveste design-ul structurilor. Locuintele pe care le-a creat nu seamana deloc cu micile apartamente in care noi, oamenii de rand traim; acestea sunt indraznete, organice si cu siguranta, sunt unice. Design-ul lui incepe invers fata de cel obisnuit, iar fiecare casa pe care o construieste are o idee in spatele ei. In poze se afla casele lui din Albuquerque (sus) si resedinta Seymour din Los Altos, California.

Active Image

Dar al Hajar – Yemen

 

Active Image

    Acest palat din piatra nu este un hotel sau un muzeu. Dar al Hajar a fost construit ca o "casa de vacanta" de catre Imam Yahya in anii 1930 si reprezinta un exemplu uimitor a arhitecturii taiate in stanca. Palatul a fost restaurat de atunci, astfel incat vizitatorii sa-si cumpere bilete si sa se uite la privelistea ce-ti taie respiratia cu vedere de 360 de grade.  

Active Image

Casa Balon - Tourettes-sur-Loup, Franta

 

Active Image

    Casa Balon din Tourrettes-sur-Loup, France este veche de 35 de ani si nu a fost terminata inca, insa acest lucru nu a impiedicat Ministerul de Cultura francez sa-l declare monument istoric. Conceput in anii '80 de catre arhitectur ungur Antti Lovag pentru designer-ul de moda Pierre Cardin, casa sub forma de balon este o casa futuristica cu multe piese de mobilier zidite si cu geamuri ovale si convexe. Design-ul este realizat astfel incat sa se profite de la maxim de privelistea vulcanica a Côte d’Azur, iar geamurile casei ofera cu siguranta o vedere extraordinara mediteraneana.

Active Image

Zgaraie-nor din lemn - Arkhangelsk, Rusia


    Nikolai Sutyagin, un fost gangster, a inceput constructia la acest zgaraie-nor din lemn in Arkhangelsk, Rusia cu intentia ca aceasta impresionanta cladire sa aiba numai doua etaje. Insa, o calatorie in care a vazut casele de lemn din Japonia si Norvegia, l-a convins ca nu a folosit spatiul acoperisului, eficient, asa ca a continuat sa construiasca. "La inceput am adaugat trei podele, insa casa arata deformata, ca o ciuperca, asa ca am mai adaugat inca una si tot nu arata asa cum trebuie asa ca am continuat. Ceea ce vedeti astazi este un accident fericit" a zis el. Multimilionarul a devenit
sarac dupa ce tot ceea ce poseda a fost distrus in timpul unei restrictii in inchisoare, iar casa se prabuseste in jurul lui, insa el tot locuieste la parterul cladirii impreuna cu sotia sa.
 
 Active Image