Cladiri ce colectioneaza cunostinte

Cladiri ce colectioneaza cunostinte

 

Active Image

     Cand te gandesti la biblioteci acestea nu evoca un sentiment de indrazneala in ceea ce priveste aspectul lor, insa aceste biblioteci pe care vi le voi prezenta in continuare sunt mult mai mult decat depozite de carti. Incepand de la arhive publice de cunostintem, continuand cu centre de invatare la colegii si universitati, bibliotecile pot fi locuri minunate. De la cladiri ce arata ca o pata de cerneala extraterestra pana la mega structuri futuristice realizate din otel si sticla, iata cateva biblioteci care demonstreaza ca si cartile sunt in trend.
 
Sample Image

    Pe o parte mai practica, aceasta este noua biblioteca New Rockville. Biblioteca se evidentiaza prin includerea unor detalii de design asa cum este plafonul eteric instelat si o scara pluititoare.

Active Image

    Covoarele Lees realizate la comanda erau folosite in toata cladirea, iar aceasta fotografie arata detaliile fine prin care s-a castigat Premiul in design pentru Covoare Comerciale din America (CCA) in 2006.

Active Image

    Biblioteca Mornington Branch din Victoria, Australia, a fost conceputa de catre firma de arhitectura Garner Davis pentru a actualiza conceptul de baza a unei librarii in timp ce se pastreaza cea mai importanta functie a sa aceea de Centrul de Cunostinte din cartier. Cladirea gazduieste aproape 50.000 de carti, calculatoare si facilitati oferite vizitatorilor pentru a se simti ca acasa. Biblioteca este una ecologica, ce a investit intr-o "umbrela de soare" de metal perforata si pereti in doua straturi care tin zapuseala de afara departe de interior pe timpul verii.

Active Image

    Biblioteca Procter din Noua Zeelanda este cunoscuta sub denumirea de Te Kete Matauranga O Kerikeri - “cosul de cunostinte a lui Kerikeri” in limba nativa Maori. Are un nume ce i se potriveste, deoarece bibliotecile pot fi considerate ca fiind cosuri de cunostinte colectionate.

Active Image

    Arhitectul local Dianna Sandifer a castigat o competitie de design pentru noua biblioteca si a folosit o poveste folk antica Maori drept inspiratie. "O vizita la biblioteca va include totdeauna o calatorie, fie ca este intr-o lume fictionala, in trecut, prezent sau viitor, pe taramuri necunoscute, in afara Universului sau in cyberspace” spune Sandifer.