Idei indraznete in constructii

Idei indraznete in constructii


    Cutiile mici pe un deal nu sunt pentru oricine. In timp ce unii oameni ar putea fi multumiti cu o casa sub forma de prajitura intr-un cartier suburban, altii creeaza case unice cu forme si materiale foarte inspirate. De la arhitectura unui zgaraie-nor de lemn din Rusia, la casa sub forma de ciuperca din Cincinnati iata cateva exemple de case asa cum nu ai mai vazut niciodata. 

Idei indraznete in constructii
 

Casa plutitoare - Ucraina


    O iluzie optica? Un truc al Photoshop-ului? Nimeni nu pare a sti despre aceasta casa care se presupune ca pluteste situata in Ucraina. Aceste case mai exista in lume - in special in regiunea Appalachian din America - insa, de obicei nu arata atat de dramatic. Real sau fals aceasta casa este destul de uimitoare.

Casa plutitoare - Ucraina

Casa spatiala – Signal Mountain, Tennessee


    Casa spatiala din Signal Mountain, Tennessee a fost construita de catre Curtis King si fii sai in 1970 si a devenit o atractie pentru curiosii din zona. Sase stalpi din beton arata ca un echipament de aterizare sub cea mai importanta parte a cladirii. Casa spatiala s-a vandut la licitatie in martie 2008, insa cumparatorul a renuntat, asa ca in prezent este oferita "pe cat este disponibil publicul sa ofere".

Casa spatiala – Signal Mountain, Tennessee

Casa stramba – Sopot, Polonia


    Din Polonia vine o alta cladire interesanta numita Casa stramba. Design-ul a fost inspirat din desenele artistilor polonezi Jan Marcin Szancer si Per Dahlberg. De fapt aceasta nu este o casa - face parte dintr-un complex, insa este intr-adevar o opera de arta cu unghiurile sale suprarealiste si sticla in combinatia de culoari albastru-verde.

Casa stramba – Sopot, Polonia

Hundertwasser Haus – Viena, Austria


    Artistul australian Friedensreich Regentag Dunkelbunt Hundertwasser poate nu este atat de cunoscut in majoritatea lumii, insa oricine a vizitat Viena stie de creatia sa iconica, Hundertwasser Haus. Este un complex de apartamente caracterizat prin mixtura de vopsele, podele ondulate si incorporarea vegetatiei. Hundertwasser nu a fost platit pentru design-ul sau, el l-a considerat un serviciu public pentru a preveni construirea unei cladiri urate in locul celei de azi.
 
  Hundertwasser Haus – Viena, Austria