Cladiri unice si surprinzatoare

Cladiri unice si surprinzatoare


     In acest articol veti avea ocazia sa vedeti case unice cu forme si materiale foarte inspirate. De la arhitectura unui zgaraie-nor de lemn din Rusia, la casa sub forma de ciuperca din Cincinnati iata cateva exemple de case asa cum nu ai mai vazut niciodata.  
 
 Cladiri unice si surprinzatoare
 

Elefant & Hipopotam – Cornville, Arizona

 

Numita Casa Elefant din cauza intrarii sale, aceasta casa sculptata a fost creata din materiale reciclate, de-a lungul unei perioade de 28 de ani.

    Numita Casa Elefant din cauza intrarii sale, aceasta casa sculptata a fost creata de catre artistul Michael Kahn si sotia sa Leda Livant din materiale reciclate, de-a lungul unei perioade de 28 de ani. Aceasta casa si mai multe cladiri ocupa trei acri de pamant ce incorporeaza roci si resturi de pe santierele de constructii. Nu s-a conceput niciodata un plan pentru podea - a crescut doar. Pe aceeasi proprietate se afla resedinta doamnei Livant ce este numita Casa hipopotam si este o creatie acoperita in mozaic ce arata ca un hipopotam ce iese din lac.

Interiorul casei Elefant

Casa inversata – Houston, Texas


    Atunci cand doua cladiri vechi de studio detinute de catre Art League in Houston erau setate a fi demolate, ei au decis sa profite de oportunitatea de a le transforma intr-o instalatie temporara de arta. Artistii Dan Havel si Dean Ruck au modificat cele doua cladiri sculptandu-le, dand la o parte lateralele exteriorului a cladirii din fata pentru a simula aspectul unui cos de fum. Deschiderea a fost de fapt un mic hol al casei (numai copii puteau incapea) ce trecea prin cele doua structuri golite intr-o curte adiacenta.

Casa inversata – Houston, Texas

Casa pantof - Africa de Sud


    Casa Pantof din Africa de Sud este munca unui artist si hotelier Ron Van Zyl, care a construit-o pentru sotia sa Yvonne in 1990. Pantoful este parte a unui complex care include opt cabane pentru musafiri, restaurant, piscina si bar.  
 
 Casa pantof - Africa de Sud