Meta-Locuinte: Hotel gigant fabricat din case suprapuse

Meta-Locuinte: Hotel gigant fabricat din case suprapuse


Arta arhitecturala avangardista, ostentativa sau o oroare? O piesa de conversatie interesanta, creativa, dar un cliseu sau de-a dreptul kitsch? Acest hotel nou, situat in Olanda, a starnit interes folosind forma traditionala a caselor si vilelor regionale intr-o stiva suprarealista (unele chiar pareau asezate lateral sau cu susul in jos), ca parte dintr-o structura relativ mare din centrul orasului.

Meta-Locuinte: Hotel gigant fabricat din case suprapuse
 
Hotelul Inntel, proiectat de Molenaar & Van Winden Architecten + WAM Architecten (imagini realizate de Roel Backaert), are 160 de camere, amplasate pe 11 etaje, ridicat falnic peste o mare parte din imprejurimile sale, hotelul este vizibil de la cativa kilometri in jurul sau. De la forma sa generala pana la fatada alba si verde, decorul sculptat din lemn si tratamentele aplicate ferestrelor, casele componente ale design-ului, au fost modelate dupa structurile reale conventionale din zona.
 
Hotel construit din case suprapuse

Constructia implica cadre de lemn si fatade din panouri de beton, care, desigur, sunt ascunse, ca parte a strategiei estetice de ansamblu in afara zonelor de boutique ale hotelului. La nivelul strazii, formele se transforma pentru a deveni mai moderne si a gazdui pasarele pietonale publice, cai de tranzit feroviare si alte elemente prietenoase oamenilor, mai potrivite cu nevoile orasului contemporan.
 
 Meta-locuinte

Postmodernismul in arhitectura a fost de scurta durata in cele mai multe moduri: ambalate cu referinte istorice cu clisee si cu elemente kitsch ale traditiilor decorative, s-a constatat ca cele mai noi trimiteri la estetica veche nu aveau legatura cu epoca noastra. Ceva in legatura cu aceasta cladire pare diferit, cu toate acestea, doar timpul va spune - si numind aceasta constructie Fusion Arhitecture, creatorii sai stabilesc etapa pentru a trece peste discutia ce priveste esecurile din teoriile si design-urile arhitecturale postmoderniste anterioare.
 
 Hotel olandez format din case