Casa din ciment arata design-ul in detaliu

Casa din ciment arata design-ul in detaliu


    La inceput, aceasta casa pare monolitica si robusta - o masa solida turnata pe sit si felii deschise la intervale aparent aleatorii. Ceea ce este, prin urmare, cel mai uimitor in legatura cu aceasta casa este atentia incredibila asupra detaliilor: fiecare unghi taiat in peretele exterior din beton neted variaza in grosime, cu mare precizie.
 
 Casa din ciment arata design-ul in detaliu
 
    Aceasta casa numita Slit, conceputa de Est Design Office, este apreciata la nivelul cel mai finit a structurii sale - de la fantele ferestrei ce lasa lumina sa arate trecerea timpului la mixtura dintre ciment si agregate, ce formeaza perimetrul structural al peretilor exteriori si suprafetele exterioare vizibile.
 
Casa din ciment

    Realizarea simplitatii cu ciment este cu mult mai dificila decat isi dau seama majoritatea oamenilor. Orice arhitect calificat stie sa evite colturile ascutite, deoarece - cu exceptia cazului in care este amestecat, turnat si uscat perfect - marginile din beton se crapa extrem de usor. In ton cu multe traditii culturale japoneze de proiectare, acesti arhitecti au luat aceasta dificultate si incet, au manipulat-o in aceasta casa uimitoare.

Pereti din ciment

    De fapt, multe dintre conventiile decorative gasite in locuintele conventionale contemporane (cum ar fi usile si ferestrele) au venit pentru a acoperi greselile greu de corectat.

Exterior casa din ciment

    Construind ceva care este atat de minimal, clar si simplu reprezinta o operatie mult mai dificila si strategica decat construirea unei case tipice - in ciuda impresiei ca aceasta din urma este mai complexa, deoarece are mai multe parti vizibile.
 
 Interior casa din ciment