Casa portabila se instaleaza intr-un minut

Casa portabila se instaleaza intr-un minut


    Aceasta alternativa inventiva de locuinta este rezultatul unei colaborari de design intre biroul de MMAS si arhitectul Cipriano Chas. Echipa de design a avut ca scop dezvoltarea unui prototip a unei case non-permanente, simplu de transportat, prin orice mijloace, in acelasi timp, oferind locuitorilor sai confortul contemporan de baza, in orice context.

   Casa portabila se instaleaza intr-un minut
 
    In prezent, prototipul consta intr-un kit de start acomadand sederea pentru 2 zile si un kit cu diverse accesorii care vor completa nevoile unui sejur mai lung. Un dulap compact de metal sustine un cub de 2×2x2 metri, cu o piele din bule de plastic usoara, ce este configurat pe un cadru de aluminiu.

Casa poate fi acomodata pentru un sejur de mai multe zile.

    Peretii casei cubice sunt caracterizati de o camera izolata, care poate fi umpluta cu o varietate de materiale, variind de la apa la aer, la iarba, imbracaminte, la orice doreste ocupantul respectiv.

Amplasarea casei portabile cubice

    Caracteristicile acestui design inteligent nu numai ca ofera alternative de stocare, dar lucreaza pentru a gestiona conditiile externe prin furnizarea de izolatii ecologice, precum si prin oferirea intimitatii fata de ochii curiosi care vor fi atrasi de aceasta structura unica.
 
    Cu multe salturi inaintea unui cort traditional, structura autoportanta include, de asemenea, un montaj la sursa de apa, o mica bucatarie, spalatorie si iluminare.

Peretii casei cubice sunt caracterizati de o camera izolata

    Acest prototip a fost conceput pentru a fi o unitate independenta de trai, nomada si flexibila, ce permite ocupantilor sa raspunda la diverse contexte de mediu intr-o anumita perioada de timp.
 
 Locuinta urbana - casa cubica din plastic
 
   In special, viziunea designerilor prevedea ca aceste unitati ar putea schimba materialul social al unui oras in mai bine, atunci cand se va construi in zonele urbane, insuficient folosite pentru venirea noilor-sositi sau cei stramutati, ca un mod confortabil de tranzitie in oras.