Zgarie-nori uimitori!

Zgarie-nori uimitori!


Zgarie-nori uimitori!
 
   Cel mai catastrofic zgarie-nori din lume este inca proaspat intiparit in mintea noastra si fiecare an vede o noua calamitate in obsesia noastra globala, cu construirea de etaje peste etaje, cladiri tot mai mari si mai inalte. Ai crede ca toti arhitectii sunt atenti sa faca astfel incat cladirile lor sa arate la fel de stabile ca si muntii. Ai fi gresit. Datorita materialelor de constructie moderne si a magiei ce sta in spatele arhitecturii, noul domeniu de arhitectura urbana cu aspect precar este in crestere.
 
Arhitectura moderna a cladirilor

    Pe cat de provocatoare si sensibile ar fi ipotezele noastre, o arhitectura buna ar trebui sa ne faca sa ne simtim fericiti. Deci, ce zici de aceasta casa de la Esamble Studio ce pare a fi conceputa pentru a tulbura, supara si a ne face permanent nelinistiti? De la piscina ce iese in exterior, la placile din beton, aparent nesprijinite ridicate deasupra acoperisului, aceasta structura goala este cu siguranta fascinanta si provocatoare ... dar este draguta?

Zgaraie nori inclinati

    Nu exista nici o incercare de a submina forma celor doua turnuri ce formeaza Madrid Puerta de Europa. Aceste structuri masive (115 metri inaltime), arata ca niste zgarie-nori conventionali - cu exceptia celor care se inclina spre celalalt la un unghi de 15 de grade.

Primii zgaraie-nori inclinati din lume

    Finalizat in 1996, acestea au fost primele cladiri inclinate, tip zgaraie-nori, din lume, deci acesti arhitecti sunt de blamat pentru constructiile tot mai inalte ce in curand vor acoperi cerul cu totul. Acestea sunt pozitionate departe unul de celalalt pentru a oferi loc pentru doua linii de metrou.

Ultimul concept de zgaraie-nori

    Dezvoltarea noilor locuinte ale firmei Strandkanten in Tromsø, Norvegia, reprezinta decizii moderniste a 900 de locuinte, facand cea mai buna utilizare a terenurilor - si a posibilitatilor de design. Proprietatile fatadei de apa se inclina in afara deasupra apei.

Cladiri noi

    Dupa sute de ani de design drept a ferestrelor, ce parere avem in legatura cu ferestrele pe care ei insisi le inclina in afara? Aceasta este problema posibila cu toate aceste modele: ele sunt construite pentru oameni si au nevoie de un raspuns pozitiv al publicului pentru a deveni un succes. Nu conteaza cat de ingenioasa este tehnica sau modul in care sunt folosite materialele de constructii... suntem cu adevarat dispusi sa facem un pas in interiorul ultimului concept de zgarie-nori, cel mai recent si cel mai nebunesc?