Corpuri de iluminat realizate din obiecte reciclate

Corpuri de iluminat realizate din obiecte reciclate


    Cofrajele de oua, lego, pixuri, mixere si linguri de plastic: acestea sunt doar cateva dintre elementele care au fost transformate in minunate corpuri de iluminat. De ce cumparam corpuri de iluminat sau lampi cand am putea avea un candelabru uimitor sau lampa care pune gunoiul la o buna utilizare? Aceste exemple de eco-iluminare arata cat de elegante si distractive pot fi materialele reciclate - de la lumini ce merg pe baza de energie solara la lampi de biblioteca doi in unu.

Corpuri de iluminat realizate din obiecte reciclate  Corpuri de iluminat realizate din obiecte reciclate
 

Lampa din jucarii aurii


    Atunci cand ai o gramada de jucarii pe care nu le mai vrei, ai putea lua o abordare artistica si lipindu-le pe toate impreuna poti crea o lampa de baza. Cel putin, asta a facut designer-ul Ryan McElhinney cu aceasta lampa, in care zeci de figurine sunt unite impreuna si acoperite cu un lac de poliuretan auriu.

Lampa din jucarii aurii

Candelabru din pixuri


    Acest candelabru, conceputa de catre En Pieza, este construit aproape in intregime din pixuri si stilouri Bic, formand impreuna o forma circulara. Acesta vine in doua versiuni de culori: portocaliu si versiuni transparente, dar dupa cum poti vedea, pixurile transparente permit luminii sa straluceasca foarte frumos.
 
 Candelabru din pixuri
 

Lampa Vespa


    Atunci cand incerci sa te decizi ce sa faci cu o veche motocicleta Vespa, crearea unei lampi probabil ca nu ar fi primul lucru care iti vine in minte. Cu toate acestea, acest design de lampa creat de catre Lamponi, dovedeste ca poate fi un plus de kitsch adus decorului tau si, cu siguranta, face uz de epoca vintage.
 
 Corp de iluminat sub forma de motocicleta