Corpuri de iluminat unice

Corpuri de iluminat unice


    S-au dus zilele in care iluminatul era doar o caracteristica de fundal conceput pentru a te ajuta sa te orientezi in propria casa. In prezent, datorita evolutiei materialelor si a tehnologiei, asa cum sunt formele noi de LED-uri accesibile si versatile, au facut ca modul in care este luminata casa sa devina la fel de important ca si functionalitatea pe care o aduce un corp de iluminat.

Active Image
 

Corpuri de iluminat


    Este evident ca lumea naturala este o oaza de inspiratie pentru sistemul de iluminat sub forma de ramura de copac de la Arbre si pentru lustra Akiko. Poti construi sistemul Arbre singur, potrivind sectiunile impreuna pana cand se va intinde pe perete in sus sau peste tavan.

Active Image

Campul de lumini


    In general, suntem opresivi atunci cand vine vorba de iluminatul exterior, de aici si problema poluarii prin lumina. Aceasta alternativa minunata este opera lui Bruce Munro si este alcatuita din tuburi acrilice ce contin fibre optice. Design-ul este etalat in cadrul proiectului Eden din Anglia, dar din momentul in care aceasta alternativa va deveni o optiune accesibila pe piata, ne asteptam sa vedem aceasta stralucire in fiecare gradina.

Active Image

Abajurul gogoasa de matase si lampa de sare


    Poate ca inspiratia din natura a mers prea departe. Abajurul Gogoasa de Matase (Cacoon) realizat din hartie si materiale textile priveste la lumea intreaga ca si cum ar fi ramasitele unui luminator. Daca esti confortabil cu ideea ca ceva ar putea sa se inalte din spatele canapelei in orice moment, totusi acest corp de iluminat reprezinta punctul de focusare a camerei respective. De asemenea, lampile Roci de Sare arata ciudat de familiar pentru fanii filmelor.

Active Image

Suspendarea si Colgao


    Tot ceea ce pot spune este faptul ca unii designeri au un simt al umorului putin cam macabru. Daca se adauga si un ambient "bland" al unei spanzuratori din sfoara, atunci luminatorul Suspendat si lampa de masa Calgao vor transforma camera complet. Daca aveti adolescenti cu tendinte agresive, atunci este indicat sa le evitati.

Active Image

Sistem de iluminat Cumulus


    Inspiratia acestui sistem de iluminat Cumulus este, in mod evident, cea a unei zile estivale cand pur si simplu stai tolanit, privind la norii pufosi  imprastiati pe cer. Metoda lui Steven Haulenbeek de a realiza nori este aceea de a aduna un sir de umbrele albe care vor fi luminate si asezate invers - dupa cum se observa aceasta metoda are efectul scontat.
 
 Active Image