Scari realizate din materiale neobisnuite

Scari realizate din materiale neobisnuite


    Atunci cand vine vorba de scari, majoritatea arhitectilor raman conservatori, punand siguranta si stabilitatea inaintea esteticului. Altii, insa, se straduiesc sa indeplineasca ambele cerinte, scari sigure si frumoase, iar in unele cazuri, creatiile lor devin centrul de focalizare a camerei - mai mult o instalatie artistica, decat un element arhitectural functional. Scarile realizate din sticla par ca plutesc in aer, iar creatiile inovative din lemn servesc drept rafturi de carti si pentru sezut. Aceste design-uri de scari, care se indreapta foarte departe de inceputuri, devin adevarate opere de arta, minuni ecologice.

Active Image
 

Scari realizate din Skateboard-uri


    Cui i-ar fi venit ideea sa realizeze punti din skateboard pentru a forma scari? Skateboard-urile folosite pentru aceste scari au fost realizate la comanda, fiind concave doar pe o margine. Acestea sunt montate pe o grinda de aluminiu solida.

Active Image

Scara topogan in spirala


    Atunci cand inventatorul sistemului de posta vocala Scott Jones a decis ca vrea un topogan in interiorul casei, insa ofertele primite erau pentru niste scari prea inalte, iar design-ul nu era cel asteptat de el. Asta pana cand l-a intalnit pe Rodney Miller, care a inventat design-ul de topogan realizat din lemn, folosind tehnici de construire a barcilor. Topoganul sub forma de spirala din lemn ce a rezultat, construit langa un set de scari traditionale, este de peste 5 m inaltime.

 Active Image
 

Chand Baori Stepwell


    Scarile in India arata mai mult ca un detaliu arhitectural estetic decat structuri functionale realizate pentru urcat. Construit in secolul al X-lea, aceste scari au fost create ca si o solutie practica pentru problema apei din aceasta zona - multitudinera de trepte au permis rezidentilor sa aiba acces la apa indiferent de cat de mic era nivelul acesteia. Este inalta cat 13 etaje so este alcatuita din 3500 de trepte abrupte.
 
 Active Image