Cum se curata o saltea

Cum se curata o saltea


Cu preturile ridicate pentru saltele, uneori are mai mult sens sa achizitionezi o saltea utilizata in loc sa se cheltuie multi bani pe una noua. Din fericire, exista o sarcina simpla, care necesita articole de uz casnic, astfel incat saltelele pot fi curatate, astfel incat sa arate ca si noi.

Cum se curata o saltea
 
Dificultate: Usor
Materiale necesare:
  • Bicarbonat de sodiu
  • Aspirator
  • Detergent de vase
  • Carpa de curatenie
Instructiuni:

   1. Pasul 1 - Se inspecteaza salteaua pentru a cauta orice pete vizibile, iar apoi se foloseste peria atasata de aspirator pentru a elimina orice murdarie. Se aspira ambele laturi ale saltelei.

   2. Pasul 2 - Se  presara pe saltea o cantitate generoasa de bicarbonat de sodiu si se lasa sa stea de 30 de minute pana la o ora inainte de a se aspira. Se intoarce salteaua si se repeta procesul.

Curatare saltele

   3. Pasul 3 - Se curata petele si zonele murdare cu o carpa curata muiata in apa calda cu sapun. Asigura-te ca saltea se usuca complet si nu scufunda salteaua in apa, pentru ca acest lucru va face ca apa sa intre in interiorul saltelei, unde se poate mucegai.

   4. Pasul 4 - Se amplaseaza salteaua afara in soare timp de doua pana la trei ore. Soarele si aerul curat sunt foarte bune pentru indepartarea sporilor de mucegai si astfel se aeriseste intreaga saltea. Acest lucru nu este necesar imediat, dar daca vremea permite este o idee buna de a face acest lucru din cand in cand. Repetarea procesului la fiecare patru pana la sase luni, va ajuta ca salteaua sa pastreze proaspat mirositoare.