Tapitare scaune vechi

Tapitare scaune vechi


Re-tapitarea unui scaun este un proiect simplu, perfect pentru incepatori. Daca scaunul este vechi si rupt sau daca este nevoie doar de un aspect nou, schimbarea vechii tapiterii din tesatura a scaunului va crea o piesa unica de mobilier ce se va potrivi cu orice stil sau decor. Avand un scaun tapitat in mod profesional poate fi o activitate costisitoare, in timp ce recuperarea aspectului scaunului realizata de tine este relativ ieftin, prin comparatie. Atunci cand alegi o tesatura, asigura-te ca aceasta va rezista in timp.

Tapitare scaune vechi
 
Dificultate: destul de usor

Materiale necesare:
  • surubelnita
  • adeziv tip spray
  • tesatura
  • banda de masurare
  • rola de vata
  • foarfece
  • pistol cu capse si capse pentru tapiserie
Instructiuni:

Pasul 1:

Intoarce scaunul cu capul in jos si localizeaza suruburile care tin cadrul scaunului. Acestea vor fi, de obicei situate in partea de jos a sezutului scaunului.

Pasul 2:

Scoate suruburile cu o surubelnita pentru a detasa elementele capitonate ale scaunului, intalnite in cadrul scaunului.

Pasul 3:

Masoara elementele scaunului ce trebuie recuperate cu o banda de masurare. Adauga aproximativ 15 centimetri masuratorilor efectuate pentru a permite suficienta tesatura pentru indoirea si capsarea peste marginea scaunului in baza de lemn a scaunului.

Pasul 4
:

Masoara si foloseste foarfecele pentru a taia tesatura si vata in functie de masuratorile de la pasul 3. Vata este dificil de taiat cu o foarfeca, dar nu imposibil. Adauga o lungime suplimentara masuratorilor pentru a te asigura ca tesatura si vata vor fi suficient de lungi pentru a se plia peste marginea de jos a bazei de lemn a scaunului.

Pasul 5:

Pulverizeaza scaunul cu adeziv si centreaza vata pe perna. Intinde noua piesa tapiterie din tesatura peste partea de sus a scaunului. Indepartarea tesaturii vechi nu este necesara cu exceptia cazului in care exista mai multe straturi de tesatura de la procesul de tapitare anterior care ar putea interfera cu capacitatea de fixare pe cadrul scaunului.

Pasul 6:

Impatureste marginile noii tesaturi si aplica vata spre partea inferioara a pernei si trage tare.

Pasul 7:

Incepe sa capsezi tesatura si vata de partea de jos a bazei scaunului, la fiecare colt. Capseaza in continuare spre centru pe fiecare parte, pana cand ai mers tot drumul in jurul intregii perne.

Pasul 8:

Inlocuieste elementele scaunului si fixeaza suruburile. Roteste cadrul scaunului cu susul in jos din nou si localizeaza orificiile unde suruburile au fost scoase anterior. Liniaza aceste orificii cu gaurile cu cele din baza de lemn a scaunului, apoi fixeaza suruburile inapoi pentru a face sigura utilizarea acestui scaun.