Vopsirea camerei copilului

Vopsirea camerei copilului


Redecorararea camerei copilului nu trebuie sa fie doar o chestiune de selectare a culorii pentru vopsea. Exista multe idei creative pe care le poti incorpora dincolo de culorile peretilor sau a tapetului. Colaboreaza cu copilul tau pentru a decide cea mai buna modalitate de decorare a camerei lui. Ia in considerare preferintele de culoare, interesele si cat timp va dori sa aiba decorul respectiv, in special atunci cand se introduc picturi murale sau modele complexe in camera sa. Lasa-ti imaginatia sa te conduca pe rute salbatice, pline de culoare si fantezie.

Vopsirea camerei copilului
 

Optiuni de vopsea


Atunci cand alegi culorile de baza pentru vopsea, utilizeaza preferintele de culoare ale copilului tau ca punct de plecare. Ia in considerare, de asemenea, si paturile. Pentru a adauga mai mult interes unei camere, vopseste fiecare perete cu o culoare diferita pentru a se coordona cu schema de culori existenta. Daca esti putin mai traditional, vopseste un perete intr-o culoare vie, cum ar fi albastru sau verde stralucitor si pastreze restul camerei in culori mai pale.

Modele realizate cu vopsele


Vopsirea cu modele sau diverse desing-uri adauga un unghi creativ unui dormitor. Alege un design ce imita tabla de sah sau un model de diamant. Selecteaza culorile inspirandu-te din culorile paturilor din camera si include acestea in proiectare. Culorile indraznete fac o declaratie definitiva, dar poti alege pasteluri mai pale, daca se incadreaza in stilul camerei. Pentru o fata careia ii plac printesele, vopseste peretii intr-o nuanta de roz sau mov si apoi vopseste o coroana intr-o nuanta mai inchisa deasupra patului. In camera unui baiat, creaza un efect similar, vopsind pe un perete un castel deasupra patului.
Foloseste dungi pe pereti, in culori care sa se coordoneze cu decorul camerei. Alterneaza latimea dungilor pentru a crea mai mult interes. Realizeaza dungi folosind benzi pentru a sectiona zona pe care doresti sa o vopsesti. Poti utiliza, de asemenea, buline mari in culori contrastante.
      

Picturi murale pentru pereti


Daca exista o tema specifica in camera, creaza o pictura murala pentru a o completa. Creaza tema junglei cu palmieri vopsiti, vita de vie si plante tropicale. Creaza o scena de plaja cu valurile oceanului, castele de nisip, umbrele de plaja si pescarusi. Daca esti o persoana artistica, fa acest lucru cu mana libera. In caz contrar, aplica un model de proiect pe perete si apoi vopseste.
      

Efecte speciale cu vopsea


Creaza efecte de vopsea cu ajutorul vopsirii cu un burete sau cu o carpa. Aceste tehnici dau textura si interes unui perete. Ia in considerare vopsirea unui perete sau a unei parti dintr-un perete pentru a forma o tabla, ce-i va da copilului posibilitatea de a se exprima prin desen pe perete, cu creta. Poti utiliza, de asemenea, vopsea magnetica, astfel incat sa poti atasa opere de arta pe perete, cu magneti. Pentru camera unei fete, foloseste vopsea cu sclipici pentru a adauga sclipire camerei ei. Utilizeaza vopsea fosforescenta, ce straluceste in intuneric, pentru a crea un design de spatiu cosmic.