Jaluzele sau draperii?

Jaluzele sau draperii?


    Exista un numar foarte mare de optiuni atunci cand vine vorba de decorarea ferestrei, ceea ce poate fi o problema in ceea ce priveste procesul de luare a deciziilor. Este un lucru bun ca avem atatea design-uri si stiluri la dispozitia noastra, insa decizia devine confuza si se pierde mult timp cu cautarile. Dar, la inceputul procesului de decizie, exista intotdeauna o intrebare: jaluzele sau draperii? Ar trebui sa alegemi jaluzelele ca si o solutie mai buna? Este aceasta cu adevarat o solutie mai buna? Sa incercam sa intelegem acest lucru.

  Jaluzele sau draperii?
 
   Putem incepe cu ceva putin diferit. Sa nu mai mentionam aspectul si atractivitatea acestor doua optiuni, vom mentiona modul in care acestea sunt legate de sanatatea noastra. In primul rand, exista mai multe tipuri de tratamente pentru ferestre care nu sunt indicate a fi folosite, pentru ca sunt predispuse la atragerea alergenilor. Daca te ingrijoreaza sanatatea ta sau ai pe cineva in familie care este alergic, aceasta ar trebui sa fie o chestiune importanta pentru tine. Mini jaluzelele din plastic nu ar fi o alegere buna pentru tine, ca si jaluzelele din lemn. Acestea atrag praf in cantitati uriase si vei avea batai de cap in ceea ce priveste intretinerea lor. Si daca nu ai curatat jaluzele pana acum, da-mi voie sa-ti spun ca este un proces dur si consumator de timp. Pur si simplu nu vei avea suficient timp pentru a le curata zilnic. Cea mai buna solutie, in acest caz, este reprezentata de amplasarea perdelelor, care nu atrag praful.

Perdele din dantela

    Cel de-al doilea lucru ce trebuie luat in considerare in alegerea decorarii ferestrelor este aceea ca vei alege perdele sau jaluzele care vor avea un scop. Ai nevoie de lumina soarelui? Daca doresti sa blochezi lumina soarelui, atunci jaluzele ar fi perfecte. Desigur, draperiile inchise la culoare sunt la fel de bune pentru aceasta sarcina. Dar jaluzele fac o treaba mai buna si sugerez folosirea lor in dormitor. Pe de alta parte, o bucatarie sau o camera de zi are nevoie de lumina, asa ca nu ar trebui sa alegi jaluzele in favoarea draperiilor pentru aceste zone. Doresti sa ai o atmosfera buna, lucioasa si sanatoasa in aceste camere, cel putin, asta este ceea ce ne dorim majoritatea dintre noi.

    Si ultimul lucru, dar nu cel din urma, este luarea in considerare a decorului pe care doresti sa-l obtii. Trebuie sa gasim un material care se va armoniza cu restul mobilierului si cu decoratiunile pe care le ai in casa. Draperiile grele sunt mai bune la un tavan inalt. In timp ce cemerele cu un plafon mai mic se potrivesc cu jaluzele si designul lor, mai ales daca acestea sunt realizate din lemn.

Jaluzele verticale

    Cand sa iau cei trei factori diferiti, vei putea sa ajungi la decizia finala, atunci cand vine vorba despre draperii si jaluzele. De asemenea, propriul gust va reprezenta un factor important in stabilirea csstigatorului dintre jaluzele si draperii. Unii dintre noi iubesc functionalitatea, altii doresc o intretinere minima si asa mai departe. Este important sa se realizeze faptul ca jaluzelele si draperiile sunt atractive in functie de ambientul din camera in care se afla. Gustul tau si nevoia functionala vor face alegerea, si stiu ca vei fi multumit cu acest lucru.