Proiectarea armoniei: sfaturi Feng Shui pentru incepatori

Proiectarea armoniei: sfaturi Feng Shui pentru incepatori


    In ceea ce devine un trend ce castiga multi adepti, Feng Shui a devenit un design cautat pe care pana si designerii sunt obligati sa-l studieze, pentru ca tot mai multi clienti intreaba de el. Dar tu nu trebuie sa fi un student model al subiectului ca sa poti urmari unele dintre cele mai simple  tehnici. Feng Shui este arta de a trai in armonie cu elementele si in timp ce unele dintre problemele sale complicate au nevoie de atingerea unui expert,  cele mai multe principii de baza pot fi implementate cu usurinta. Iata cateva sfaturi simple pentru cei care doresc sa inceapa sa traiasca in mod armonios.  

Proiectarea armoniei: sfaturi Feng Shui pentru incepatori
 

Chi-ul pozitiv este intotdeauna curat


    Chi-ul este fluxul de energie, care este declarat de Feng Shui si daca mentii fluxul de energie pozitiv in spatiul ce te inconjoara, atunci viata ta devine tot mai pasnica. Cel mai bun mod de a realiza acest Chi pozitiv este sa iti pastrezi casa si biroul ordonat. Spatiile inghesuite, gunoiul strans si aranjamentele neregulate nu numai ca arata rau, dar este in detrimentul procesului vostru de gandire, de asemenea.

1. Intelege Ba-Gua casei


    Ba-Gua este harta ce indica fluxul de Chi in fiecare casa si cum puteti sa-l modificati. Va puteti oricand contacta un expert pentru a intelege Ba-Gua si cum sa-l variati pentru a aduce rezultate pozitive. In timp ce acest lucru este un pic mai complicat decat alti pasi, aceasta va va ajuta foarte mult in a modifica atmosfera ce va inconjoara.

2. Asigurati-va ca mobilierul este cu fata la usa


    Asigurandu-va ca toata mobila este amplasata cu fata la usa, veti sti ca exista intotdeauna un flux pozitiv Chi. Acesta pare a fi destul de stiintific, deoarece va ofera o mai buna ventilatie, aer proaspat si o vedere a miscarii din camera. Asigurati-va ca mobilierul este aliniat intr-o maniera adecvata, cu un set de modele.

3. Folositi oglinzile la capatul holurilor si realizati cai largi si spatioase


    Sfarsiturile tragice nu sunt bune pentru un flux pozitiv de Chi. Prin urmare, ar trebui sa puneti o oglinda, la capatul fiecarui hol pentru a crea iluzia ca este fara sfarsit. Acest lucru face ca sala sa arate mult mai spatioasa si, de asemenea, ofera o iluminare mai buna. Caile de acces in camere trebuie sa fie spatioase, curate si largi, astfel incat sa existe un Chi liber.

4. Creati un mediu calm si linistit


    Asigurandu-va ca atmosfera din jurul vostru este pasnica, linistita si calma este o modalitate foarte buna de a crea Chi-ul pozitiv. In loc de a face zgomot utilizati clopotei pentru a se asigura ca acele sunete blande si frumoase sunt create cand bate vantul.

5. Adu inauntru plante verzi pentru a reimprospata aspectul


    Decorati-va casa, cu cat mai mult verde posibil, deoarece acest lucru va crea un flux de energie pozitiv. Aceasta va da un aspect frumos casei si da viata interioarelor. De asemenea, puteti adauga mai multa vitalitate aducand un acvariu cu pesti.

6. Culorati-va casa in tendinte


    Utilizati culori si texturi neutre, ce aduc liniste, cat mai mult cu putinta. Evitati culorile care va deranjeaza si creaza neliniste. Acest lucru este mai important pentru locurile de odihna si relaxare, cum ar fi dormitoarele si terasele. De asemenea, evitati culoarea rosu deschis, deoarece promoveaza nelinistea.

    Feng Shui nu este o arta straina asa cum se crede. Stilul de viata simplu, pasnic si curat este tot ceea ce conteaza, iar daca urmezi instructiunile acestei miscari cu siguranta si caminul tau va indeplini aceleasi caracteristici. Pentru cei care nu au incercat inca acest stil, da-i o sansa pentru a observa diferenta!