Sezonul estival: Decorarea casei cu scoici

Sezonul estival: Decorarea casei cu scoici


    Nu sunt din zona litoralului, dar in fiecare an merg la mare si nu ma pot abtine sa nu culeg cateva scoici, chiar si pietricele in care gasesti cochilii ale unor melcisori. Pana si culorile estivale albastrul (culoarea marii), verdele (alegele), cremul (nisip) iti transforma decorul casei intr-unul pur si simplu divin, atribuindu-i un aspect maritim relaxant.

    Sezonul estival: Decorarea casei cu scoici
 
   Atunci cand te decizi cu privire la modul in care doresti sa arate casa ta, este indicat sa nu mergi "prea" pe tema. Cu alte cuvinte, atunci cand realizezi un design in jurul temei nautice - iar in acest caz utilizam scoici - simplitatea este cea mai indicata.

Idei stilate de decorare cu scoici de mare


     La masa

  • Umple o tava de servit cu nisip acoperit cu scoici, lumanari si alge ca punct focal al incaperii respective.
  • Expune scoicile pe o masa pentru o petrecere de vara in aer liber in loc sa asezi scoicile in intreaga casa. Aminteste-ti, doar o tenta de accesorii tematice poate stabili cu adevarat tonul pentru decorul casei fara a coplesi spatiul sau musafirii cu prea multe elemete de decor.
  • Pentru inele de servetele simple, da gauri in scoicile mai mici, apoi insiruieste-le si asigura-le impreuna cu un elastic sau sarma.
  • Pentru adauga un strat de eleganta adauga o tesatura deasupra stratului de jos al tesaturii si scoicii.
Idei stilate de decorare cu scoici de mare

     Idei pentru camera de baie

  • Umple un singur castron mare cu scoici ce inconjoara un pilon de lumanari in toaleta.
  • Amplaseaza bare de sapun intr-o scoica de mare pentru decor sau aseaza o singura bucata de sapun intr-o scoica mai mica si foloseste-o ca o sapuniera.
     In jurul semineului

  • Utilizarea suporturi de lumanari sub forma de stele de mare (disponibile in buticuri pentru casa si alte magazine) raspandite in jurul zonei semineului sau inconjoara o vaza plina de bucati de coral.
  • Ia in considerare crearea unei texturi cu aspect de mozaic prin incastrarea scoicilor sau a scoicilor rupte, ce vor inconjura semineul. Pentru scoicile mai grele, fi sigur sa utilizezi un lipici bun pentru a asigura o buna aderenta.
Decorarea semineului

     Fara batai de cap!

  • Leaga scoicile impreuna pentru a crea franjuri si ciucuri unici pentru abajururile corpurilor de iluminat, pentru perne si draperii.
    Ideea este pastrezi totul simplu, cu elemente impodobite cu scooici fine si elegante, fara a exagera.
 
 Perna ornata cu scoici