Sfaturi de ecologizare a casei

Sfaturi de ecologizare a casei


    Daca decizia de Anul Nou a avut de-a face cu reducerea amprentei tale ecologice, reducerea costurilor energiei sau doar transformarea casei intr-un loc mai confortabil, ai noroc. In cele ce urmeaza vom prezenta cateva resurse pentru a transforma casa ta intr-una mai curata, un mod ecologic de a trai.

Sfaturi de pentru ecologizarea casei

 

Ce este Eco-Amprenta?


    Amprenta ta ecologica se refera in principiu la cat de multe resurse ale planetei folosesti. Aici sunt incluse impactul cauzat de conducerea masinii, de incalzire casei tale, mancarea, cumpararea bunurilor necesare si tot ceea ce faci. Primul pas pentru reducerea amprentei ecologice este acela de ne da seama ceea ce este.

Ce este Eco-Amprenta?

Fii ecologic si economiseste bani


    Unul dintre beneficiile de a fi ecologic in jurul casei este acela ca vei reduce in mod semnificativ cheltuielile de utilitate. De la sfaturi de incalzire si racire pentru a reduce costurile cu energia electrica si apa, aceste economisiri de costuri vor multumi atat mediul inconjurator, cat si portofelul tau. Desigur, una dintre solutiile cele mai simple si in acelasi timpo accesibile pentru adaugarea unei formule ecologice pentru casa ta este venerabilul bec CFL.

Becul fluorescent

Reducerea costurilor de incalzire si racire


    Incalzirea si racirea casei este costisitoare - si daca nu esti destul de norocos sa traiesti intr-o locatie cu clima temperata, va trebui sa faca cel putin unul dintre aceste lucruri la un moment dat, in cursul anului. In afara de izolarea casei tale (care este, in sine, un mod fantastic de minimizare a costurilor de incalzire), mai sunt proiecte pentru a transforma fiecare camera din casa ta in unele eficiente din punct de vedere energetic. Indiferent daca te decizi sa faci singur sau sa cumperi, facturile cu energia vor fi cu mult reduse. Si, desi vara este doar un vis indepartat pentru cei din emisfera nordica in acest moment, va prezentam cateva moduri low-tech, de reducere a costurilor de racire in lunile mai calde. Dar pentru cel mai simplu sfat, doar inlocuind filtrele HVAC, poti economisi bani cu incalzirea si racirea casei.

Reducerea costurilor de incalzire si racire

Monitorizeaza consumul de energie


    Exista o gramada de gadget-uri care iti vor spune cata energie consuma casa ta. Home Joule te ajuta sa faci asta, in plus, acesta iti spune cand factura de energie va fi ridicata, bazandu-se pe vremea de afara si costurile din timpul zilei. Avand un astfel de dispozitiv la indemana te ajuta sa determini momentul in care ar trebui sa incerci sa reduci din nou consumul de energie discretionara: lumina verde inseamna ca nivelul costurilor cu energia electrica este scazut, galbenul semnifica ca nivelul costurilor este mediu, iar rosu inseamna ca nivelul costurilor sunt ridicate.

Monitorizeaza consumul de energie

Foloseste gunoiul in mod constructiv


    In afara de reciclare, pe care toata lumea ar trebui sa o faca, exista o alta modalitate de a transforma gunoiul tau in ceva constructiv: compostarea. Ornamentatia curtii si deseurile organice menajere alcatuiesc 26% din deseurile solide ale Americii. Afla cum poti composta deseurile menajere organice si nu doar vei pastra o cantitate semnificativa de deseuri in afara mediului inconjurator, de asemenea, vei avea o baza excelenta pentru cresterea alimentelor proprii. O gradina ajuta natura, iar facturile cu alimentele vor scadea drastic.
 
Compostul foloseste gunoiul in mod constructiv
 

Construieste ecologic in interior


    Cand remodelezi sau construiesti o casa noua, este sansa perfecta de a construi unele caracteristici ecologice in casa. Cei mai multi dintre noi nu isi vor putea permite noile tehnologii ecologice, insa atunci cand remodelezi sau doar imbunatatesti casa, poti adauga cateva materiale ecologice.

Construieste ecologic in interior

Produ-ti propria energie


    Centralele alimentate cu carbune sunt murdare si daunatoare. Dar, a lua o casa in intregime, pur si simplu nu este o optiune pentru cei mai multi dintre noi. Daca doresti sa incepi alimentarea cu energie electrica verde, din propria casa, iti prezentam cateva moduri de a incepe. Poti construi panouri solare ieftine cu celule solare deteriorate gasite pe eBay. Perdelele solare nu sunt disponibile pe piata inca, dar ele ne dau speranta pentru ceea ce ar putea fi o alternativa de energie, in viitor. Si, in sfarsit, in cazul in care energia solara nu iti satisface nevoile, ai putea intotdeauna sa te uiti dupa turbine eoliene.
 
 Energie solara