ATREA - Sisteme de ventilație și răcire

ATREA - Sisteme de ventilație și răcire

actualizat la
04.07.2023
vizualizări
1834
1 voturi
status
actualizat

Compania ATREA este lider internațional în sisteme de ventilație și recuperare de căldură și vine în atenția clienților cu sisteme de ventilație și răcire diferite de sistemele clasice de aer condiționat.

ATREA lucrează în strânsă legătură cu instituții de testare și laboratoare, iar toate produsele sale sunt testate și verificate în mod regulat.

Certificarea Eurovent este recunoscută ca lider de clasă la nivel mondial în domeniul certificării de performanță pentru produse de climatizareventilație termică și refrigerare și garantează că sistemul îndeplinește cerințe stricte de igienă şi asigură un climat interior mai bun, fără bacterii, viruşi sau alergeni.

356911865 841221924107898 5808378650084126886 n

ATREA este prezentă pe piața din România din anul 2015, cu misiunea de a reduce pierderile de energie în spații precum clădiri, școli, spitale, clădiri de birouri, case sau apartamente și a conserva în totalitate energia prin refolosirea energiei existente.

Sediile ATREA se află în București, respectiv Cluj, iar printre produsele comercializate se numără:

 • recuperatoare de căldură, hote profesionale, centrale de tratare aer, dezumidificatoare piscine, pompe de căldură aer-aer sau filtre și accesorii.

Compania oferă servicii complete de consultanță-proiectare-personalizare și instalare cu ajutorul rețelei de parteneri la nivel național.

Ventilația pe bază de recuperare de căldură

Există 4 simptome care indică o calitate slabă a aerului în cadrul spațiului de lucru: tuse sau respirație dificilă, strănut sau reacții alergice, piele uscată sau iritată, dureri de cap/greață.

Principiul ventilației cu recuperare de căldură presupune aerisirea casei într-un mod controlat cu menținerea temperaturii constante din interior, fără a fi nevoie de deschiderea geamurilor.

Aerul proaspat introdus în casă trece printr-un schimbător de căldură din interiorul unității de ventilație, în care, din cealaltă parte a schimbătorului, intră aerul cald viciat din casă.

Cele două circuite de aer sunt perfect separate unul de celălalt printr-un sistem de plăci etanșe din interiorul blocului recuperator, iar astfel se previne pătrunderea înapoi a mirosurilor din aerul evacuat din casă în aerul proaspăt introdus.

Prin pereții plăcilor separatoare, căldura din aerul evacuat trece în aerul proaspăt, care este astfel preîncălzit cu căldura aerului viciat.

Pe măsură ce constructorii se orientează spre clădiri mai prietenoase cu mediul (case pasive, case cu consum redus de energie), un element crucial devine ventilația – ea permite etanșeizarea locuințelor dar fără afecta confortul celor din interior.

Iată câteva beneficii ale ventilației mecanice pe bază de recuperare de căldură – HVAC – destinate caselor, vilelor și apartamentelor.

ATREA este singurul producător care a dezvoltat și un software extrem de eficient și sofisticat pentru proiectarea sistemului de echilibrare: unități de ventilație echilibrată cu posibila circulație a aerului pentru ventilație, răcirea și încălzirea caselor și apartamentelor.

Soluțiile de ventilație și răcire într-un singur sistem reprezintă următorul nivel în construcțiile pasive sau cu consum redus de energie și un drum scurt și sigur către temperaturi interioare ideale pe timp de caniculă.

Noua linie DUPLEX RS5 este soluția perfectă pentru spațiile deschise rezidențiale, comerciale sau industriale – soluție care îndeplinește toate aceste criterii oferind trei funcții într-o singură unitate: răcire, încălzire și ventilare.

Clădiri industriale, spații comerciale, fabrici, spații de depozitare: indiferent de destinație, ele au nevoie de un element de bază pentru a fi atât funcționale, cât și confortabile pentru cei care vizitează sau lucrează în spațiul respectiv – un flux permanent de aer proaspăt și curat.

Care este soluția? Un sistem complet de ventilare care să asigure aportul necesar de aer în toate încăperile, care să mențină o temperatură constantă și care să lucreze eficient, evitând risipa de energie.

Linia DUPLEX Multi ECO de la ATREA este exact acea soluție, concepută de la bun început pentru a acoperi o plajă cât mai largă de nevoi prin versatilitatea modului de instalare al unităților:

 • unitate cu montaj exterior, pe acoperiș sau pe terasă;
 • unități compacte, extra-plate cu montaj la plafon;
 • unități verticale cu toate racordurile orientate în sus;

Când vine vorba de industria HORECA, există un top de 3 provocări dar și soluții în ventilarea bucătăriilor profesionale. Care sunt acestea, află din articolul următor: soluții ventilație bucătării profesionale.

Recuperatoarele patentate ATREA obțin eficiențe ridicate de transfer al căldurii, cu valori de până la 95%.

Soluțiile de ventilație pe bază de recuperare de căldură ATREA combină principii de termodinamică, factori de mediu schimbători (umiditate, flux de aer, presiune diferențiată), panouri de control inteligente și tehnologii inovative de filtrare și ventilare pentru a limita prezența și răspândirea patogenilor și alergenilor.

Acestea sunt concepute pe baza unor noi tehnologii din domeniu, optimizate conform standardelor europene de top și personalizate în funcție de cerințele fiecărui proiect (spații rezidențiale, spații comerciale, hale industriale, spații office sau școli).

Ne apropiem de sezonul rece și iar va începe dezbaterea ”aerisirii”. Știi că este important ca aerul închis din casă să fie înlocuit cu aer proaspăt și curat. Dar dacă deschizi ferestrele, toată căldură aceea creată de centrală se va risipi. Intră aerul proaspăt și iese căldura, așa funcționează, nu?

Nu trebuie să funcționeze așa. Iată câteva soluții practice ATREA pentru sporirea nivelului de confort în casa ta.

Dacă te găsești în situația de a alege soluțiile care vor aduce aer proaspăt în bucătăria ta, descoperă primele 5 lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte a face alegerea hotei profesionale.

Țări precum Germania, Olanda, Elveția, Belgia, Regatul Unit, România, Polonia sau Slovenia au devenit parteneri solizi ATREA.

ATREA furnizează soluții complete pentru o calitate impecabilă a aerului, facturi reduse la energie și mai multă sustenabilitate pentru orice proiect comparativ cu clasicele aparate de aer condiționat!

ATREA oferă nenumărate opțiuni pentru un aer sănătos în mediul școlar. Descoperă toate soluțiile, apăsând PLAY.

Galerie fotografii ATREA - Sisteme de ventilație și răcire

Produse oferite de ATREA:

 • Centrale tratare aer;
 • Dezumidificatoare piscine;
 • Pompe căldură aer-aer;

Recuperatoare de căldură pentru spații rezidențiale:

 • Recuperatoare de căldură centralizate;
 • Recuperatoare de căldură descentralizate;
 • Recuperatoare entalpice;
 • Sisteme ventilație și climatizare;

Hote profesionale:

 • LINIA KUBUS;
 • LINIA MODIS 2;
 • LINIA GRANDE;
 • LINIA VARIANT;
 • LINIA OPTIMA;

Filtre și accesorii:

 • Baterii încălzire, răcire;
 • Senzori;
 • Filtre;

Servicii oferite de ATREA:

 • Rețeaua de service ATREA;
 • Devino partener ATREA;
 • Program de selectare ATREA;
 • Livrare în București: 1 – 3 zile lucrătoare;
 • Livrare în țară: 2 – 5 zile lucrătoare;

Contact ATREA ROMANIA SRL

 • Telefon: 0751 959 233
  Fax: Nespecificat
 • Adresa email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 • Adrese:

  Calea Republicii, nr. 107, et. 2, Cluj-Napoca, jud. Cluj

  Str. Ion Creangă 10K, Otopeni

  FACEBOOK: Atrea

  Program: Luni-Vineri: 09.00–17.30

 • Adresa WEB: https://atreashop.ro/
1 Voturi

Ai colaborat cu această firmă?

Dacă ai lucrat sau cunoşti ATREA ROMANIA SRL, ai posibilitatea să oferi un vot/rating. Îți mulțumim.

ACORDĂ UN RATING:

slab mediu acceptabil bun excelent

Alţii au fost interesaţi şi de:

BALTUR SIB - Instalații termice - Echipamente termice - Cazane - Arzătoare
22.01.2019
5322 vizualizari

BALTUR SIB - Instalații termice - Echipamente termice - Cazane - Arzătoare

BALTUR SIB activează cu profesionalism în domeniul instalațiilor termice, importă și comercializează o gamă extinsă de echipamente termice. În portofoliul de produse al firmei puteți regăsi: cazane de încălzire, cazane de abur, cazane cu funcționare ...
PROF TECH CONSULTING - Dezumidificare în construcții, climatizare și tratarea aerului
30.10.2023
25597 vizualizari

PROF TECH CONSULTING - Dezumidificare în construcții, climatizare și tratarea aerului

PROF TECH CONSULTING comercializează o gamă diversă de echipamente pentru dezumidificare, climatizare și tratare aer la nivel național. Pe lângă gama de produse, firma oferă și servicii de închiriere, consultanță în dezumidificarea în construcții...
SOLDEC – Dezumidificare și umidificare performantă în construcții
06.02.2024
12798 vizualizari

SOLDEC – Dezumidificare și umidificare performantă în construcții

SOLDEC oferă servicii de măsurători de umiditate în elementele construcției și în aer prin unde radio și carbid, prestate în Cluj și București. De asemenea, vine în atenția clienților cu soluții tehnice de încălzire, ventilație și tratare aer, precu...