Aveti grija pe ce teren va construiti casa

Aveti grija pe ce teren va construiti casa


    Intr-o zi, va puteti simti multumit de fructele culese din curtea dumneavoastra, iar a doua zi sa va treziti cu gazonul sub forma de prapastie de nori. Asta in cazul cel mai fericit - ar fi putut ca in prapastie sa se afle casa sau chiar cartierul dumneavoastra. Astfel de evenimente se intampla brusc, iar in timp ce unele regiuni sunt predispuse la astfel de dezastre, acestea au loc in toata lumea. Totul incepe cu o scurgere inofensiva de la o conducta ruginita, iar apoi pamantul de sub picioare erodeaza in liniste pana intr-o zi cand solul va ceda si se va forma o prapastie de marimea unui crater sau poate chiar mai mare de atat. Cladiri intregi au fost trase sub pamant, kilometri de drumuri au disparut fara urma. In cele ce urmeaza va voi prezenta unele dintre cele mai mari si incredibile astfel de evenimente.

Aveti grija pe ce teren va construiti casa
 
 

Stiva de gips Agrico


    Florida este afectata de eroziune, dar acest dezastru, din 1994 a fost, de departe, unul din cele mai devastatoare. O groapa de 15 etaje s-a deschis  chiar sub 80 de milioane de tone de stive de ghips stiva (deseuri industriale toxice). Aceasta "supa" a contaminat 90% din apa potabila din Florida, iar eforturile de curatare a acesteia au costat 2 milioane de dolari. Groapa de 56.634 metri cubi a fost denumita "Calatorie spre centrul Pamantului", ca si cum ar trebui sa indice cel mai nou parc de distractii dn lume.  

O groapa de 15 etaje s-a deschis  chiar sub 80 de milioane de tone de stive de ghips stiva.

 Florida de Sud

 
    Carstic (un tip de roca), in aceasta zona urbanizata din Florida de Sud, a slabit pana in punctul de colaps, iar aceasta groapa enorma este rezultatul acestui dezastru natural.
 
 Carstic (un tip de roca), in aceasta zona urbanizata din Florida de Sud, a slabit pana in punctul de colaps.
 

Groapa diavolului


    Plojand de la infricosatoarea inaltime de 122 de metri s-a format Groapa Diavolului din Texas. Minunea din calcar are o deschidere de 102x153 centimetri si exista dovezi arheologice cum ca aceasta groapa a fost considerata sacra de catre Americanii Nativi. Localnicii sunt cunoscuti pentru colectiile lor de stalactite si alte comori ascunse in aceasta groapa. 
 
  Plojand de la infricosatoarea inaltime de 122 de metri s-a format Groapa Diavolului din Texas.