Cele mai exotice specii de animale

Cele mai exotice specii de animale


    Iata, in cele ce urmeaza, unele dintre cele mai rare si mortale creaturi de pe planeta, de la animale de prada la cele dragute, dar otravitoare, precum si cateva exemple de camuflaj, spectaculoase.
 
 Cele mai exotice specii de animale
 
    Cele mai ciudata specii de animale pe cale de disparitie: Sa trecem, de data aceasta, peste dragutii ursi panda si peste infricosatorii ursi polari si sa ne concentram asupra mamiferelor otravitoare, a liliecilor de marimea unei albine si a focilor ce-si umfla fata.
  
 Copii vitregi roscati si urati ai regnului animal nu atrag atat de multa atentie in comparatie cu ursii polari si bufnitele. Acestea sunt animale dragute si emblematice ale listei de specii ce se afla pe cale de disparitie. Insa exista sute de specii de animale pe aceasta planeta care sunt amenintate cu disparitia si au nevoie de publicitate si sprijin.

Solenodon


    Acest animal ciudat numit solenodon este un mamifer ce se poate intalni in Cuba. Sigur, pare destul de dragut - ca un fel de arici de dimensiuni mari. Sure, it looks cute and manageable enough - sort of like an over-sized hedgehog. Pacat ca solenodonul injecteaza venin prin dinti, precum sarpele-cu-clopotei, fiind singurul mamifer care poate face acest lucru. Este usor de enervat, solenodonul musca chiar si auzul caderii unei frunze de banane. Totusi, fiind atat necrofag, cat si insectivor, aceasta este o specie vitala in ecosistemul sau. Se credea ca a disparut pana cand oamenii de stiinta au gasit cativa, inca in viata in anul 2003. Totusi specia este in pericol mare de disparitie.  

Acest animal ciudat numit solenodon este un mamifer ce se poate intalni in Cuba

Pestele pescar


Pestele pescar

    Masculul pestelui pescar este de 1/20 mai mare decat femela. Uriasul, traumatizantul, uratul peste spinos cu "undita" luminoasa pe care l-ati vazut in filmul animat "Finding Nemo"? Aceea era femela. Masculul este o pata mica de cerneala atasat de zeita lui ingrozitoare, atat de mic incat niciodata nu l-ai putea observa. El sapa cu dintii si se agata de femela, iar ea il "hraneste" ex-utero pana cand masculul isi va pierde in cele din urma ochii, apoi organele interne si, in final, viata. Pana atunci, ea are sperma lui, asa ca restul nu mai conteaza. Acesti pesti traiesc la mare adancime in mari si oceane, dar asta nu inseamna ca sunt in siguranta.

Un animal infiorator - pestele pescar

Soparlele lesbiene!


    Numite in mod oficial Cnemidophorus uniparens, aceste soparle americane de desert se reproduc in ciuda faptului ca toate sunt femele. In mod interesant, unele dintre ele simuleaza acte sexuale intre ele exact cum se comporta masculii cu femelele din alte specii si s-a descoperit ca atunci cand acestea se reproduc cu mai mult succes decat surorile lor cumpatate.
 
 Aceste soparle americane de desert se reproduc in ciuda faptului ca toate sunt femele.