Energia hidroelectrica - Energia mareelor si a fluxurilor

Energia hidroelectrica - Energia mareelor si a fluxurilor

 

 Primul parc de hidroenergie

Primul parc de hidroenergie


    Parcul de hidroenergie Aguçadoura din Peru - primul de acest gen - transforma valurile oceanice de la suprafata in electricitate pentru a furniza energie in 1500 de case. Structurile ce arata ca niste serpi plutesc in apa, arcuindu-se si indoindu-se in compresie si tensiune, iar prin fortele ce actioneaza asupra lor pompeaza ulei prin motoare de inalta presiune, care, la randul lor, conduc generatoarele electrice. Energia este apoi transferata la mal. Planurile sunt in curs de desfasurare in ceea ce priveste extinderea operatiunii existente de 3 unitati, pentru a totaliza 23 de unitati in scopul producerii de aproape 10 ori mai multa energie.
 

Energia mareelor bazata pe ciclurile Lunii

 
Energia mareelor bazata pe ciclurile Lunii

    Energia mareelor este, de multe ori, ascunsa de observare adanc sub nivelul apei, insa, cel putin in acest caz, efectele sale pot fi vazute indirect. Luminile sub forma de LED-uri care pot spune timpul si pozitia Lunii, vor fi alimentate de generatoarele de energie a fluxurilor de coasta intr-un tribut secundar adus valurilor alimentate de Luna si, de asemenea, de constientizare a acestei surse putin cunoscute de energie alternativa.

Generarea energiei hidroelectrice a Cascadei Niagara


Generarea energiei hidroelectrice a Cascadei Niagara

    Cascada Niagara este mult mai mult decat un jalon si un punct atractiv de-a lungul granitei intre Canada si Statele Unite ale Americii - ea reprezinta, de asemenea, un generator masiv de energie. A inceput incet cu localnici ce extrageau energia pentru fabrici si minerit. In curand, luminile din jurul Niagarei si din oras erau, de asemenea, alimentate de puterea cascadei. In prezent, aproape 75% din apa este directionata catre tuneluri, fiind folosita pentru potentialul sau de generare a energiei hidroelectrice.  

Insule generatoare de energia mareelor si a valurilor

 
Insule generatoare de energia mareelor si a valurilor

    De ce sa colectezi doar un singur fel de energie cand le poti colecta pe toate? Aceste insule ce genereaza energie solara, eoliana si cea data de maree sunt inca in faza de proiect, insa acestea ar putea deveni valul viitorului. Ideea este de a culege cat mai multe surse de energii alternative  - toate in acelasi timp. In plus fata de baza tipica a acestui concept, aceste insule de energii plutitoare vor fi influientate de diferentele de temperatura din apa pentru a genera energie termala.

Observatorul de energie a mareelor alimentata de carbon neutru


Observatorul de energie a mareelor alimentata de carbon neutru

    Energia mareelor este doar o componenta al acestui observator futurist ce tinteste sa fie in totalitate de carbon neutru. Aceasta energie bazata pe apa poate alimenta ascensoare, precum si alte functii necesare in centrul de vizitatori, alaturi de turbinele eoliene. In mod simultan, se va realiza posibilitatea de a aduce lumina naturala inauntru pentru a ilumina spatiile structurale - reducand, de asemenea, nevoile de energie globale ale interiorelor de locuit, complexe. Vizitatorii vor putea sa observe viata salbatica, vremea si alte fenomene naturale, toate in cadrul unui sistem durabil, dezvoltat de structura.