Folosirea tapetului pictat manual

Folosirea tapetului pictat manual


    Prin acest articol iti vei putea face o idee despre design-ul, creatia si conceperea unui interior unicat, prin folosirea tapetului pictat manual. O intelegere atat a stilului cat si a culorii, o informare despre istoria interioarelor toate acestea pot fi folosite pentru a produce un mediu plin de viata, vibrant si linistit in propria casa, pe care il vei aprecia totdeauna si va fi admirat de toti cei care iti vor calca pragul. O colectie de tapete renumita este Chinoiserie.

Tapet creat din material
 

Istoria Chinoiserie


    India de Est a inceput negotul in secolul al XVII-lea, iar la inceputul secolului al XVIII-lea Europa a devenit fascinata de toate lucrurile ce veneau din Orient. Artistii europeni au inceput sa calatoreasca spre Orient pentru a picta in acuarela si a scoate carti despre acvatinta (procedeu de gravare cu acid azotic care imita desenul in tus), ceea ce i-a facut pe oameni sa vada, pentru prima data, structurile realizate de om, ca si flora, fauna si privelistile Estului. In jurul anului 1700 primele tapete au fost aduse din China inapoi in India de Est si curand au devenit cunoscute ca si hartia "India".
    In secolul al XIX-lea majoritatea capetelor incoronate din Europa si-au creat propriile interioare chinezesti pentru a gazdui colectiile de artefacte     din Orientul indepartat aduse inapoi de catre comercianti si aventurieri. Drottningholm, Pavilionul Brighton, Sans Souci, Schloss Wörlitz, Charlottenburg si Oranienbaum sunt doar cateva palate in care inca poti vedea frumoasele tapete.
    In zilele noastre, traditia de a utiliza Chinoiserie se continua, ea ajungand sa fie cunoscuta inca din anul 1760 atunci cand Thomas Chippendale a achizitionat tapete chinezesti pentru interiorul Staretiei Nostell din Anglia de Nord.
    Folosind tehnicile ca si in secolul al XVIII-lea, aceste tapete iti permit sa-ti amenajezi propriul tau interior oriental, exotic. Bineinteles ca nuantele trebuie adaptate pentru a se potrivi in orice fel de design-uri.

Istoria tapetului Chinoiserie

Istoria Papiers Peints Panoramiques - Tapete panoramice


    Tapetele panoramice au fost dezvoltate inca de la inceputul secolului al- XIX-lea de catre francezi si le-au numit Papiers Peints Panoramiques. Acest stil a continuat traditia de pictura decorativa a panourilor ornamentale care dateaza de pe vremea Revolutiei Franceze. Cu design-uri ce s-au extins pe ideea de exotic, istoric, mitic si monumental, clientii bogati pot opta sa evadeze din realitate, sa aduca frumusetea naturii in interiorul locuintei lor sau sa fie inconjurati de elemente dintr-o anumita epoca, un eveniment istoric sau o locatie geografica, toate acestea realizandu-se prin aplicarea unui astfel de tapet care te duce cu gandul departe, realizat fiind din materialele cele mai bune. Les Sauvages de la Mer Pacifique, unul dintre primele design-uri de tapete Papiers Peints Panoramiques realizate, a fost creat de Jean Gabriel Charvet pentru Dufour in 1804.

Istoria tapetului

    Tapetul are puterea de a-ti crea un design nou si vesel, poate sa reproduca vechi design-uri.