Principiul functionarii energiei bazate pe apa

Principiul functionarii energiei bazate pe apa


Principiul functionarii energiei bazate pe apa

    Energia produsa de apa este cu siguranta, una dintre cele mai valoroase resurse regenerabile de energie - si, de asemenea, putea fi considerata resursa de energie cea mai ignorata, pana nu demult. Energia mareelor regenerabila generata de ciclurile lunii, parcurile de energie bazate pe puterea valurilor au avantajul miscarii naturale repetitive a suprafetei apei, iar centralele hidroelectrice culeg energia cinetica produsa de gravitatie de la schimbarile ce au loc in diferitele niveluri ale apei. In cele ce urmeaza va prezentam inovatia adusa in colectarea eneregiei hidroelectrice, a mareelor si fluxurilor.
 

Cum functioneaza energia mareelor oceanice?


Cum functioneaza energia mareelor oceanice

    Energia mareelor are in multe cazuri, un impact mic, insa este si cea mai de incredere forma in procesul de a sustrage energie din apa. Deoarece se bazeaza pe ciclurile repetitive ale lunii, spre deosebire de energia solara si cea eoliana, o statie de energie se poate baza pe producerea unei cantitati de energie previzibile.  De asemenea, din moment ce majoritatea generatorilor de energie a mareelor sunt asezati sub nivelul apei, acestea nu reprezinta obstacole pentru oameni, insa poate avea un impact asupra ecosistemelor.

Cum functioneaza energia valurilor de la suprafata?


Cum functioneaza energia valurilor de la suprafata

    Ca si energia mareelor, energia redata de valuri, prin flux, genereaza energie, in principal, din suprafete mari de apa (mari si oceane) folosind o gama de masini, care culeg in mod individual energis cinetica din jurul lor. Statiile de hidroenergie au avantajul miscarii eliptice a valurilor de la suprafata pentru a conduce pistonii si a transforma energia din jurul lor in energie electrica. Acestea sunt relativ ieftine de construit si configurat.

Cum functioneaza energia hidroelectrica?


Cum functioneaza energia hidroelectrica

    Spre deosebire de energiile mareelor si a fluxurilor, energia hidroelectrica se bazeaza pe gravitatie, care in mod natural trage apa de la un nivel la altul - de multe ori in jurul unor cascade artificiale sau naturale localizate in raurile mari. Desi difera ca marime si tip, acestea lucreaza in principal, pe acelasi principiu: apa trece prin centrala cu forta mare ceea ce duce la rotirea unor serii de turbine care la randul lor genereaza alternative regenerabile, care pot fi folosite pentru orice fel de scopuri.