Beneficiile izolarii ferestrelor

Beneficiile izolarii ferestrelor


"Beneficiile izolarii ferestrelorR" - este o unitate numita "R-valoare" si este folosita pentru a masura forta izolatiei: O valoare a lui R mai mare reprezinta o mai mare rezistenta termica. De exemplu, o fereastra cu un singur geam are o valoare R de aproximativ R-1. Geamurile suplimentare pot creste rata, chiar pana la R-11, dupa cum sustine o companie ce produce ferestre.
 
Ferestrele pot fi un element costisitor intr-o casa, dar care contabilizeaza pierderile de caldura substantiale in sezonul rece si aportul de caldura in sezonul cald. Ferestrele cu un singur geam, gasit in aproape 50 la suta din case, sunt cele mai extreme in termeni de ineficacitate a energiei. Imbunatatirea infrastructurii energetice din casa va reduce costurile cu incalzirea si racirea si, de asemenea, ajuta la reducerea consumului de combustibili fosili, incetinind emisiile de carbon care reprezinta perturbarea climei globale.
Pierderea de caldura prin ferestre are loc in patru moduri distincte:
  • scurgeri de aer direct prin deschizaturi, de-a lungul marginilor (infiltrare).
  • caldura trece prin geam (conductie).
  • energia termica trece de la un obiect cald spre orice obiect rece aflat in apropiere pana cand se realizeaza echilibrul (radiatii). Acest lucru poate provoca pana la 65 la suta din pierderea de caldura din casa.
  • deoarece caldura se ridica , in timp ce aerul rece coboara din cauza densitatii relative diferite, aerul rece de la suprafata interioara a unui geam inghetat se indreapta spre podea, luand mai mult aer in spatele ei, spre fereastra (convectie). Aceasta miscare va cauza, in cele din urma, ca temperatura camerei sa scada. De aceea este atta de important sa se taie fluxul de aer din vecinatatea ferestrei.
Izolatie ferestre

Izolarea eficienta a unei ferestre previne pierderile de caldura si, de asemenea, ajuta la reglarea temperaturii de suprafata a sticlei interioare. Fara pierderi de caldura semnificative prin scurgeri sau prin convectie, ferestrele izolate asigura o temperatura egala in toata casa, crescand eficienta energetica. De asemenea, festrele izolate fac posibila mentinerea unui nivel de umiditate mai mare in casele incalzite, pentru o mai buna calitate a aerului, cu un risc redus de condens pe ferestre.