Beneficiile unui acoperis verde pentru casa

Beneficiile unui acoperis verde pentru casa


    Miscarea "verde" este benefica si a devenit foarte populara in decorarea casei. Multi proprietari gasesc faptul ca se pot bucura de luxul modei functionale, in timp ce ramana ecologici in ceea ce priveste mobilierul, pardoseala si tot ce se gaseste in acest interval. Printre multe elemente ecologice, acoperisul a devenit un loc grozav de a incepe renovarea ecologica si exista o serie de beneficii pentru tine, portofel si vecini.

   Beneficiile unui acoperis verde pentru casa
 
     Inainte de a va spune care sunt beneficiile unui acoperis verde, as dori sa va explic ce este un acoperis verde. Un acoperis verde este, de fapt, o acoperire pentru acoperisul actual ce utilizeaza plante, cum ar fi ierburi si licheni pentru a acoperi partea de sus a casei dumneavoastra. Procesul implica, de obicei, impermeabilitate pentru acoperisul existent, aplicand un sistem repulsiv de radacini si un sistem de drenaj, astfel incat plantele nu vor crea daune asupra acoperisului propriu-zis.
    Dupa asta, instalatorii vor amplasa un filtru de panza pe acoperis, il acopera cu plante si apoi, in final, se sadesc plantele pe toata suprafata acoperisului. Rezultatul este o gradina verde in partea de sus a casei.
Beneficiile unui acoperis verde variaza si in functie de mai multi factori.

Beneficii pentru tine:


    Nu conteaza cat de ecologici suntem, va fi intotdeauna o parte a creierului nostru care va intreba: "Ei bine, cum beneficiez eu de acest lucru?". Raspunsul este acela ca portofelul tau va avea multe beneficii pe termen lung. Desi acoperisul verde poate fi costisitor de instalat, de obicei, investitia se amortizeaza in cativa ani.
  • Acoperisurile verzi formeaza un strat de izolatie pentru casa. Acest lucru inseamna ca proprietarii vor utiliza, probabil, mai putina izolatie pentru acoperisurile lor, atunci cand acestea vor folosi mai putina energie. De fapt, studiile au aratat ca un acoperis verde poate reduce costurile cu racirea, cu 25% in timpul lunilor de vara. Aceste economii sunt masive, atunci cand incep sa se adune.
  • Cel de-al doilea beneficiu al acoperisului verde este izolarea acustica. Acum, acest lucru nu poate parea ca un mare avantaj, dar daca va aflati intr-o zona cu mult trafic aerian, veti observa rapid beneficiul care este furnizat de un acoperis verde.
  • Cel de-al treilea beneficiu este cel estetic. Desi ar parea ciudat la inceput, acoperisurile verzi sunt, de obicei, unice si deosebit de frumoase.
  • In cele din urma, un acoperis verde permite reducerea numarului de scurgeri ale acoperisului si, in unele cazuri, le poate elimina complet. Acest lucru poate parea ca nu este un beneficiu, dar atunci cand vine vorba de curatirea jgheaburilor si brlanelor, veti fi fericiti cand nu va trebui sa cureti nimic, avand in vedere ca nu ai ce.
 Acoperisurile verzi formeaza un strat de izolatie pentru casa.

Beneficiile pentru societate:


    Este important sa ne uitam si la beneficiile aduse de acoperisul verde pentru societate, deoarece acest lucru este, deseori, motivul pentru care suntem ecologici.
  • In mod evident, faptul ca economisiti bani in ceea ce priveste costul cu energia este un beneficiu pentru toata lumea, deoarece aceasta va insemna ca in cele din urma, ardeti mai putin gaz. Acest lucru inseamna mai putine gaze cu efect de sera, ceea ce este bine pentru toata lumea.
  • Un alt beneficiu al acoperisurilor verzi este faptul ca acestea afecteaza "efectul incalzirii urbane". Aceasta inseamna ca, daca o zona urbana are mai multe acoperisuri verzi, efectul real al energiei termice este, de fapt, un efect redus. Acest lucru duce la scaderea costurilor pentru orase atunci cand incerca sa indeplineasca reducerea gazelor cu efect de sera.
  • Acoperisul verde creeaza locuri de munca pentru mai mult de o industrie, deoarece un acoperis verde foloseste constructiile, drenajul, membrane de acoperis, substrat si plante. Aceasta deschide o noua lume a industriei si va crea locuri de munca pentru toata lumea interesata de aceste industrii.
  • Acoperisurile verzi au, de asemenea, avantajul suplimentar de reducere a costurilor, care sunt necesare pentru a se ocupa de efectele apei de furtuna. Majoritatea acoperisurilor verzi sunt proiectate pentru a utiliza apa de ploaie.
  • In cele din urma, un acoperis verde ajuta in procesul de fabricatie a oxigenului curat. Odata ce tot mai multe paduri si zone verzi sunt distruse, nevoia de plante ce produc oxigen continua sa creasca. Furnizarea unui acoperis ce poate produce oxigen este un mijloc excelent de a garanta faptul ca planeta noastra ramane sanatoasa si verde pentru generatiile viitoare.
Acoperisul verde creeaza locuri de munca pentru mai mult de o industrie

    Exista multe avantaje atunci cand vine vorba de un acoperis verde. Nu numai ca va puteti economisi bani, dar este ecologic si decorativ, in acelasi timp.