Corpuri de iluminat - iluminarea in exterior

Corpuri de iluminat - iluminarea in exterior


Cu totii am fost in camere in care te simti pur si simplu bine. Acestea au o atmosfera palpabila, confortabila, care te face sa vrei sa-ti ridici picioarele si sa ramai mai mult timp. Dincolo de functionalitatea luminii, care este aceea ca avem nevoie sa vedem, sistemul de iluminat din casa are o mare influenta asupra personalitatii unei camere. Nu ai vrea o lumina stralucitoare sa-ti bata deasupra capului la o cina intima sau singura lampa ilumineaza spatiul in care incerci sa realizezi un proiect. Scopul principal al proiectului de iluminat este de a introduce diferite grade de lumina intr-o camera, numite straturi. Daca ai doar surse de lumina directa, aceasta va transforma un spatiu intr-unul intunecat si sumbru. Iar daca luminezi camera in mod uniform, fara nici un contrast, camera va aparea plata si in nici un caz ospitaliera. Cand vorbim de iluminat vorbim despre crearea unui interes si a dramei vizuale, iar aceste straturi de lumina sunt parti ale unui intreg ce creeaza atmosfera finala.

Corpuri de iluminat
 
Oamenii incorporeaza in traiul in aer liber viata lor de acasa, si din acest motiv, iluminatul exterior trebuie sa fie abordat cu aceleasi principii ca si iluminatul interior. Iluminarea ambientala, accentul si iluminarea in spatiile de lucru, toate servesc scopului lor intr-un plan de iluminat exterior. Un loc minunat de a incepe este cu luminarea caii de acces din fata casei. Aceasta inseamna ca oaspetii sunt intampinati cu ospitalitate, precum si o masura de siguranta importanta pentru oamenii care stau peste noapte.

Luminile de inundatii sunt lumini ambientale eficiente care furnizeaza, de asemenea, masuri de securitate. Multe lumini de inundatii vin cu senzori de miscare, astfel incat acestea functioneaza numai in cazul in care este detectata miscare. Dar daca ai o petrecere si nu doresti o explozie de lumina in mijlocul festivitatilor, asigura-te ca instalezi corpuri de iluminat care pot fi oprite dupa cum este necesar.

Iluminarea in exterior

Luminile de accent pot fi folosite pentru a evidentia caracteristici speciale din curte. Copacii mici sunt elemente frumoase de a le expune in lumina reflectoarelor, iar copacii mai mari pot reflecta lumina inapoi in curte. Paturile cu flori beneficiaza de iluminarea solului, ce adauga frumusete curtii tale. Si daca iti place atat de mult gradinariritul incat ai face lucrul asta si noaptea, atunci luminile amplasate pe sol pot oferi, de asemenea, o iluminare in spatiul de lucru eficienta.

Daca aveti o punte cu scaune construite in interior, adauga sentimentul de lumina de la lumanari pentru un scenariu intim. Nu vrei sa supra-luminezi, asa ca o regula buna este aceea de a veni cu un sistem de iluminat care imita lumina lunii. Puteti alege dintr-o varietate de lumini solare, care sunt incarcate de lumina soarelui sau lumini de joasa tensiune care se conecteaza la energia electrica din casa ta. Luminile solare sunt, de obicei mai putin costisitoare, dar, de asemenea, nu emanaatat de multa lumina. Lumini de joasa tensiune sunt mai scumpe si necesita echipamente suplimentare, dar care ofera in mod considerabil mai multa lumina.