Cum functioneaza pardoseala din parchet laminat

Cum functioneaza pardoseala din parchet laminat


In ciuda criticii lor, parchetul laminat devine rapid unul dintre cele mai populare optiuni pentru pardoseala in piata de consum. Aceste pardoseli sunt adesea mai putin costisitoare decat cele din lemn, piatra sau faianta, dar popularitatea pardoselii laminate nu este nu se rezuma doar la costurile mici. Pardoselile laminate pot imita tipuri de lemn care in mod normal ar fi prea fragile pentru utilizarea de zi cu zi.

Cum functioneaza pardoseala din parchet laminat
 
Aceste pardoseli au un aspect de lemn si scandurile, care sunt de aceeasi dimensiune si forma ca si scandurile de lemn pentru podea, astfel incat acestea sunt un substitut convingator pentru lemn. Pe deasupra, parchetul laminat poate rezista mult mai mult decat esente din lemn poate chiar mai solide.

Deoarece pardoselile laminate isi au design-ul din imagini fotografice, mai degraba decat dintr-un strat fizic de lemn, oamenii pot alege aspectul oricarei esente de lemn fara a se preocupa de durabilitate sau pret.
 
Parchet laminat

Parchetul laminat a fost dezvoltat in Suedia, in 1980, si a parcurs un drum lung de atunci. Parchetul laminat ofera un aspect texturat, asa ca finisajele par realiste de aproape, precum si de la distanta. Pardoselile laminate originale nu au aceste finisaje si tind sa aiba un aspect mai realist de la distanta.

Parchetul laminat poate imita mai multe tipuri de lemn, inclusiv toate culorile de stejar, cires brazilian, mahon, nuc, castan, paltin, frasin si pin, pentru a numi doar cateva. De asemenea, parchetul laminat poate sa reproduca chiar si aspectul pietrei. Toate aceste trasaturi fac din parchetul laminat o alegere atractiva pentru persoanele care doresc un aspect exotic si autentic in casele lor.
 
 Pardoseli laminate ce imita piatra