Cum sa alegi stilul perfect de scaune restaurant

Cum sa alegi stilul perfect de scaune restaurant


Scaunele de restaurant vin in atat de multe forme, marimi si materiale, putand parea imposibil, la prima vedere, sa le alegi pe cele care se potrivesc cel mai bine afacerii tale. Stofa, vinil, piele sau metal? Scaune pliante sau nu? Poate vei avea separeuri in restaurant. Cat de scump te va ajunge?

Cum sa alegi stilul perfect de scaune restaurant
 
Inainte de a pleca in cautare de scaune de restaurant, opreste-te pentru o secunda si pune-ti cateva intreabari. In primul rand, ce tip de restaurant ai? Un restaurant obisnuit va avea scaune complet diferite decat un restaurant pe apa de cinci stele.

Care este pretul cel mai ridicat din meniu? Exista o multime de restaurante, dar acestea variaza de la casual la extravagante, cu puncte de pret de la moderat la scump. La fel se intampla si in cazul restaurantelor cu fructe de mare. Daca stii pretul mediu pentru elementele cele mai populare din meniu, acest lucru ajuta la determinarea tipului de decor pe care clientul l-ar putea astepta. Poti porni cu achizitionarea de scaune de restaurant.

Care sunt clientii tinta? Acestea sunt primii oameni pe care vrei sa-i faci fericiti, astfel stiind ceea ce le place si ceea ce le displace, poti porni in directia cea buna. De exemplu, in cazul in care clientul-tinta este un tanar, profesionist urban ce castiga in jur de $ 40.000, vei concepe un decor cu stil, elegant, contemporan.

Dar, daca clientul tinta pentru un restaurant pe apa este un profesionist de succes de peste 50 de ani, ce castiga $100.000, vei cauta un design al restaurantului ce introduce elemente mari, substantiale. Cu un pret de meniu ridicat, vei dori sa incurajezi oamenii sa stea cat mai mult in localul tau, si, prin urmare, ai nevoie de scaune de restaurant confortabile, ce vor face parte din planul de marketing global al restaurantului.
 
Scaune de restaurant tapitate

Pentru scenariul de mai sus, poti alege scaune in stil lounge, in zona de asteptare. Aceasta ar include scaune mari, incapatoare sau poate chiar o canapea sau doua. La masa in sine, vei dori sa amplasezi scaune de restaurant  tapitate, din lemn de buna calitate, cu tapiterie clasica.

Intr-un restaurant casual, ai putea avea tot felul de scaune de restaurant din lemn, de cea mai buna calitate, de la scaune de restaurant din metal cu linii minimaliste la scaune de restaurant tapitate sau scaune de restaurant din lemn.

Scaunele de restaurant ar trebui sa vina in completarea decorului si sa depaseasca asteptarile clientilor tinta, luand in calcul pret stabilit pentru restaurant. Dupa ce ai setat aceste elemente inainte de timp, alegerea de scaune de restaurant ar trebui sa fie o experienta placuta, mai degraba, decat una consumatoare de timp, o corvoada confuza.