Mese de restaurant ce fac diferenta!
In functie de conceptul de imagine si de mancare, de stilul elegant al mesei de restaurant, aceasta nu este o decizie simpla de luat. Ia in considerare materialul din care este realizat blatul mesei, dimensiunea blatului, stilul de baza al mesei, forma si culoarea. De cele mai multe ori, mesele de restaurant se vand pe piese, adica blaturile de masa si picioarele de masa se vand separat. Prin urmare, mesele de restaurant achizitionate astfel pot fi personalizate pentru a se potrivi cu imaginea si stilul restaurantului.
Setarile restaurantului obliga ca mesele de restaurant sa fie imbracate in fete de masa, astfel incat, suprafata mesei nu conteaza. Cu toate acestea, considerentele de mobilier enumerate mai sus raman relevante, deoarece clientul observa si cele mai mici detalii.
Materialele din care este confectionat blatul de masa vin in mai multe optiuni: marmura, lemn stratificat, MDF, de sticla. Toate au avantaje si dezavantaje. Cea mai buna optiune pentru masa de restaurant ar fi lemnul din esenta tare, lustruit intr-un efect intunecat mediu. Lemnul din esenta tare se potriveste in restaurantele elegante pentru haute cuisine sau in restaurante cu concepte de mancare moderne contemporane. Ca si material solid aceste mese de restaurant necesita o mai putina gestionare, sunt atemporale, in ceea ce priveste imaginea lor, si durabile.
Forma mesei este de obicei o alegere intre rotunda sau alungita. Evita formele ovale, deoarece mesele de restaurant ovale sunt intr-o mai mare masura, corespunzatoare pentru mobilierul de banchet sau cel de tip cantina. Totusi, o masa ovala mare, in stil antic, ar putea fi potrivita pentru un separeu in care este amplasata doar ea.
La mesele de restaurant rotunde, de dimensiuni standard, se pot aseza mai mult de patru persoane, desi mesele de restaurant patrate pot fi unite pentru a produce mese de restaurant lungi, necesare pentru dineuri sau ocazii de anvergura. Avand o combinatie de mese de restaurant rotunde si patrate va permite localului sa profite de punctele forte si punctele slabe ale ambelor tipuri de masa, dar mesele de restaurant de aceeasi forma creaza un impact vizual mai mic decat combinatia dintre ele. Ia in considerare profilul de clienti vizati, deoarece anumite forme vor fi mai tactile decat altele:
- Grupuri mai mari de 4 persoane, in mod normal oameni de afaceri - mese de restaurant rotunde, mari
- Grupa de 4 prieteni informali sau doua cupluri - mese de restaurant patrate sau rotunde
- Perechi - mese de restaurant patrate
Dimensiunile blatului mesei de restaurant se recomanda a fi de 800 mm, fie ca sunt mese de restaurant patrate sau rotunde. In cazul in care spatiul este mai mic decat latimea mesei de restaurant, aceasta se poate reduce la nu mai putin de 750 mm. Daca exista spatiu, atunci se pot amplsa mai multe mese de restaurant rotunde grupate, de dimensiuea de 1000 mm. Unul dintre criteriile cele mai importante este cunoasterea clientului. Restaurantul ar putea fi orientat spre anumite grupuri demografice, cum ar fi cupluri, grupuri de oameni de afaceri, grupuri mici de prieteni.
Deoarece majoritatea blaturilor de mese de restaurant sunt vandute separat de picioarele de mese, proprietarul restaurantului trebuie sa ia in considerare si baza mesei de restaurant, acesta fiind un indiciu al atentiei la detalii, ceea ce va face diferenta in opinia clientului. Astfel, achizitioneaza baze de masa ce detin anumite calitati cosmetice, in vederea imbunatatirii imaginii generale a restaurantului. Acest lucru poate fi sub forma de sculpturi din lemn, motive din fier forjat, patru picioare si altele.
Fundatia mesei de restaurant trebuie sa fie puternica si grea pentru a preveni rasturnarea mesei sau crearea a tot felul de accidente. Baza mesei de restaurant trebuie sa fie proiectata astfel incat sa existe spatiu pentru ca masa de restaurant eleganta sa-si plaseze picioarele si sa aiba libertate de miscare.